Türkiye'de şirket ve uygulama yazılımları alanında borsaya açılma başarısı gösteren sayılı şirketlerden biri olan Logo Yazılım, 2016 yılın finansal rakamlarını açıkladı.
2014 yılında 30. yılını kutlayan Logo Yazılım, şirketler için verimlilik/kârlılık artırıcı çözümler geliştiriyor ve bu nedenle kendini “Verimlilik Şirketi” olarak tanımlıyor. Aldığımız bilgilere göre Logo Yazılım, 2015'e göre FAVÖK’te (Faiz Amortisman ve Vergi Öncesi Kâr) yüzde 60 artış göstererek 86 milyon TL değerini yakalamış ve net kârını yüzde 14’lük artışla 45 milyon TL’ye yükseltmiş. Logo'nun gelir büyümesi geçtiğimiz yıl satın aldığı Romanya'daki Total Soft şirketi hariç tutulduğunda yüzde 27 seviyesinde gerçekleşmiş. Şirket içi kod maratonu da düzenleyen Logo'nun Ar-Ge yatırımlarının toplam gelirlerine oranı ise yüzde 35 olmuş.
Logo Yazılım İcra Kurulu Başkanı M. Buğra Koyuncu, 2016’da hedeflerini iki kez yukarı yönde revize ettiklerini ve buna rağmen yılı hedefler doğrultusunda tamamladıklarını söylüyor. Logo'da gelirlerin son 5 yılda 6 katına çıktığını söyleyen Buğra Koyuncu, "Bu başarıyı, uyum içinde çalışan birimlerimizle, kullanıcılarımızın ihtiyaçlarını doğru tespit ederek inovatif çözümler üretmemize borçluyuz. 800’den fazla iş ortağımız ve 5.000 kişinin üzerindeki ekosistemimizle, Türkiye’nin hemen her noktasındaki KOBİ’lere dokunabilmek, en önemli gücümüz.” diyor ve ekliyor;
"2015’te satın alıp 2016’da olgunlaştırdığımız CRM, iş akışı, tedarik zinciri yönetimi gibi tamamlayıcı ürünlerimizin, önümüzdeki yıllarda yoğun talep göreceğine inanıyoruz. Ayrıca, 2016’da yeni bir ortaklığa imza atarak, ticari bilgi platformu FIGO’yu kurduk. Amacımız, Türkiye'deki şirketlerin; risk değerlendirmesi, sigorta, finansman ve tahsilat gibi ticari faaliyetlerini kolaylaştırmayı öngören katma değerli hizmetlere erişimini sağlamak.”
Bölgesel güç olmayı hedefliyor
Logo doğal olarak Türkiye'de bilinen bir teknoloji şirketi ama Avrupa, Ortadoğu, Afrika ve Asya’da birçok ülkenin diline, iş pratiğine ve yasal mevzuatına uygun ürünler geliştiriyor. Bu ürünlerini de iş ortakları ve tam yetkili distribütörleri aracılığıyla gelire çeviriyor. Buğra Koyuncu bu noktada bölgesel güç olmak istediklerine değiniyor ve Total Soft’u 30 milyon Euro bedelle bünyesine satın aldıklarını hatırlatıyor.
Gelirlerinin yaklaşık %25’ini diğer Avrupa ülkelerine ihraç eden Total Soft, Logo için Avrupa’ya açılan bir kapı niteliğinde ve Logo bir yandan da GSF Software Labs LLC ile yaptığı ortaklıkla Hindistan'da faaliyet gösterecek bir yazılım firmasının kurulması çalışmalarını tamamlamış. Logo, geçtiğimiz yılın Kasım ayında halka açıklık oranını yüzde 25’ten yüzde 61’e yükseltmişti ve aldığımız bilgiye göre hisselerinin yüzde 85'inden fazlasını yabancı yatırımcıların satın almış.
Özetle Logo hem pazar açılımları hem de yatırımcıları bakımından bölgesel bir güç olma yolunda ciddi adımlar atıyor ve temennimiz bu başarıların artarak devam etmesi.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap