Soru-cevap sitesi Quora da anonim kullanıcılara karşı cephe alacak

Soru-cevap sitesi Quora da anonim kullanıcılara karşı cephe alacak

Anonim olmak yani gerçek kimliğimizi gizlemek 2000'li yılların başında vazgeçilmez online alışkanlıklarımızdandı. Ama günümüzde durum neredeyse 180 derece değişmiş durumda. Soru-cevap sitesi Quora.com da yeni adımıyla anonim kullanıcılara karşı cephe aldığını duyurdu.

Quora, şimdiye kadar anonim kullanıcıların pekâla içerik üretebildiği bir kaynaktı ama artık öyle olmayacak. Yapılan açıklamaya göre tüm anonim içerikler yayınlanmadan önce kontrolden geçirilecek. Anonim kullanıcılar sadece soru ve cevap üretimine katılabilecek. Oylama, yorum, soruları birleştirme, düzenleme önerisi ve teşekkür gönderme gibi özellikler anonim kullanıcılara kapalı olacak.

Diğer yandan Quora'nın iç sistemi artık kullanıcı hesaplarını ürettikleri anonim içerikle ilişkilendirmeyecek. Yani bir kullanıcı anonim olarak yazdığı içeriği düzenlemek veya silmek isterse 'anonim düzenleme' bağlantısını kullanması gerekecek. Bu kararlar önemli tedbirleri barındırsa da Quora yorumlar da dahil olmak üzere herhangi bir anonim içeriğin silinmeyeceğini de paylaşıyor. Yani şimdiye kadar üretilen içerikler sitede aynen kalmaya devam edecek.

Quora'nın anonim kullanıcılara cehpe almasının arkasında da elbette bir çok sosyal ağın yaşadığı istenmeyen (spam) içerikler/davranışlar geliyor. Bu tür kaynaklardan kendi sitesine trafik yönlendirmek isteyen tonlarca kişi olduğu malum ve fakat verilen bağlantıların ne kadar hakkaniyetli olduğu büyük tartışma konusu. Quora bu adımla, belki geç de olsa gereken önlemi almış oluyor ancak bundan sonra içerik ekibinin daha fazla çalışması gerekeceği de aşikar.

Hatırlarsanız Twitter'ın eski CEO’su Dick Costolo 2015 yılında “Troll’lerle başedemiyoruz‘ diye bir açıklama yapmış, mikro bloglama sitesi geçen yıl troll hesapların engellemesini daha da kolaylaştırmıştı. Keza Instagram ve Facebook da pasif ve sahte hesaplarla mücadele için adım atmıştı.

Facebook‘un eski CTO’su Adam D’Angelo ile Charlie Cheever tarafından 2009 yılında kurulan Quora, 11 ay önce aylık 100 milyon aktif kullanıcıyı geçtiğini ve Parlio adlı girişimi satın aldığını açıklamıştı.

Görsel Kaynak: Flickr / Jason

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.