Quora aylık 100 milyon tekil ziyaretçi sayısına ulaştı

Quora aylık 100 milyon tekil ziyaretçi sayısına ulaştı

Teknoloji ve internet girişimiliği alanlarında akla ilk gelen soru-cevap formatlı bilgi kaynaklarından olan Quora hızlı büyüyor. Facebook'un eski CTO'su Adam D'Angelo ve Charlie Cheever tarafından 2009 yılında kurulan Quora bugüne kadar toplam 141 milyon dolar yatırım aldı.

Quora'yı rakiplerinden ayıran en önemli özellik içeriğinin oldukça kaliteli olması ve kullanıcıların bir soru-cevap altında oldukça bilgilendirici tartışmalar yapması. Bunun etkisiyle şirket aylık tekil ziyaretçi sayısının 100 milyon ulaştığını duyurdu.  Ocak ayında 80 aylık tekil ziyaretçi kullanıcıya sahip olduğunu açıklayan şirket yaklaşık 3 aylık süreçte aylık tekil ziyaretçi sayısında yüzde 22 gibi önemli bir artış oranı sağlamış.

Şirketin kurucu ortağı ve mevcut CEO'su Adam D’Angelo ise şu anda platformun aylık tekil ziyaretçi sayısı gibi veriler hakkında çok fazla endişelenmediklerini bunun yerine içerik kalitesini ve kullanıcı deneyimi nasıl daha fazla arttırabiliriz sorularına eğildiklerini aktarmış.Adam D’Angelo içerik kalitesinin artmasıyla birlikte kullanıcı sayısının da arttığını ayrıca vurgulamış. Ancak Quora'ya ilişkin halen en merak edilen sorular ne kadar aktif kullanıcıya sahip olduğu ancak şirket bu konuyla ilgili güncel bir veri açıklamaktan şu an için kaçınıyor.

Görsel Kaynak: 360b / Shutterstock.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.