Snapchat ödeme lisansı almak istiyor

Snapchat'in ana şirketi Snap, devasa halka arz için hazırlanmaya başladı. Snapchat, 170 sayfalık IPO belgelerinde de pek çok sırrını ortaya çıkarmış oldu. Bu belgelerde ortaya çıkan bir önemli detay ise, Snapchat'in Snapcash özelliğini devreye alınması için yapılması istenen çalışmalardan oluşuyordu.

Snap, Snapcash özelliğinin devreye alınması ve kullanımının yaygınlaşması için regülatörlerden ve bazı resmi kurumlardan izin almaları gerektiğini aktardı. halka arz sonrasında kişiler arası para transferi (P2P) konusunda lisansa başvurabilir. Snapchat daha önce Square ile bir işbirliği yapmış ve üçüncü parti bir ortakla para gönderme özelliğini denemişti. Hatırlayacağınız üzere Facebook Messenger da daha önce para transferi özelliğini tanıtmıştı. Snapchat de artık bu alanda üçüncü parti bir destek olmadan boy göstermek istiyor gibi gözüküyor. Şu anda 158 milyon aktif kullanıcısı bulunan Snapchat'in, 2016 yılı gelirlerinin yüzde 96'sını reklam gelirleri oluşturuyor ve anlaşılan Snap, kendine Snapchat üstünden yeni gelir kapıları oluşturmak adına para transferi konusuna da girmek istiyor. Böylece Snap, Snapchat üzerinden para transferi ile belli miktarda komisyon alarak burada kendisine yeni bir gelir kapısı açabilecek.

Snapchat ile ilgili bu belgelerle kamuyla paylaşılan 10 önemli veriyi de sizlerle daha önce paylaştık, onları da incelemenizi tavsiye ederiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.