İzlanda, sürdürülebilirlik için biyolojik topluluklar kurmaya başlıyor

İzlanda, sürdürülebilirlik için biyolojik topluluklar kurmaya başlıyor

İzlanda, her ne kadar doğal güzellikleri ile İzlandalıları ve gezginleri büyüleyen bir ülke olsa da zorlu hava koşulları hem vatandaşları hem de gezginleri oldukça zorlu durumlarla karşı karşıya bırakıyor. Bu zorluklardan dolayı İzlanda'nın başkenti Reykjavik'de gezginleri ve İzlandalıları sıcak ve stilize bir şekilde karşılayacak bir dizi ekolojik, kümbet tarzı yaşam alanlarının yapılması planlanıyor. Bu yaşam alanları Spor i Sandinn tarafından tasarlanan ve Aldin adı verilen bu yapılar, jeotermal enerjiyle çalışan tamamen sürdürülebilir biyolojik topraklar topluluğu olarak tanımlanıyor.

Reykjavik Elliðardalur Vadisi'nde yer alacak olan bu biyolojik topraklar topluluğu, halka açık etkinlikler için geniş bir kamusal meydanın yanı sıra bir ekolojik pazar ve çeşitli kafelerden oluşacak. Tropikal bitkilerin yetişebilmesi ve kent çiftliği için bu kapalı yaşam alanlarının içi 25°C 'de tutulacak.

Spor i Sandinn'in kurucusu ve CEO'su Hjördís Sigurðardóttir'e göre bu proje, dünyaya "İzlandaca tarım"ın yeni bir yönünü gösterecek. Bu camlı, parlak yapılar insanları doğayla heyacan verici bir şekilde tekrar bir araya getirecek, tropikal iklim sıcaklığında, doğa, çiftçiler, doğal marketler ve tarımsal laboratuvarlar hepsi bir arada insanların yeniden sosyalleşebileceği otantik bir cazibe merkezi olacak.

CEO Hjördís Sigurðardóttir'e göre bireyler sağlıklı bir merkezde bir araya gelip sosyalleşebileceği ve rahatlayabileceği için turistler için de burası oldukça ilgi çekici bir yere dönüşecek.

Sigurðardóttir, bu biyolojik projesinin yeni ve anlamlı altyapıların nasıl oluşturulabileceğine dair önemli bir örnek olacağını iddia ediyor. "Aldin projesi bunu temsil ediyor. Başka bir düşünce sistemiyle, enerjiyi efektif kullanabilen altyapılar mümkün" diyor. Henüz onay aşamasında olan bu projenin 2018 yılı sonlarında veya 2019 başında hayata geçirilmesi planlanıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.