Chrome, Flash desteğini tamamen kaldırdı

Geçtiğimiz yıl Flash içerikleri kaldıracağını açıklayan Chrome, yeni sürümü olan Chrome 55 ile HTML 5'i varsayılan sistem yapıyor. Mac, Windows ve Linux işletim sistemleri için indirilebilir durumda olan Chrome 55, daha hızlı ve daha güvenli bir internet deneyimi vadediyor.

html5

Chrome 53 sürümü ile Flash içeriklerini doğrudan engellemeye başlayan Chrome, bu kararının arkasında durarak yeni gelen 55 sürümü ile Flash Player desteğini tamamen durdurdu. Özellikle hız anlamında fark yaratan ve halihazırda Chrome tarafından desteklenen HTML 5, pazarın önde gelen siteleri tarafından da destekleniyordu.

Facebook.com, YouTube.com, Yahoo.com, Live.com, OK.ru, Yandex.ru, OK.ru, Twitch.tv ve Amazon.com gibi siteler tarafından desteklenen HTML 5, kısa zamanda kullanım alanını daha da genişletecektir.

Chrome'un bu hamlesinden sonra Flash kullanan internet siteleri için oldukça zorlu bir dönem başlamış oldu. Sancılı bir geçiş sürecinin ardından daha hızlı ve daha güvenli internet sitelerine kavuşmuş olacağız. Android, iOS ve Chrome OS için ise Chrome 55 sürümü kısa zaman içerisinde kullanıma sunulacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.