Türkiye'de hızlı büyüyen Artıway'in ana şirketi Bonusway, 6.9 milyon euro yatırım aldı

Türkiye'de hızlı büyüyen Artıway'in ana şirketi Bonusway, 6.9 milyon euro yatırım aldı

E-ticaret alışverişlerinde müşterilere para iadesi sağlayan Artıway'in ana şirketi Bonusway, girişim sermayesi ve borç finansmanı fonundan oluşan 6.9 milyon euro'luk yatırım aldı. Turun 3.7 milyon euro'luk yatırım kısmı bu yılın başında Türkiye'de operasyonlarına başlayan Doğu Avrupalı girişim sermayesi Buran Venture Capital (BVC) ve Visionplus tarafından karşılandı. Yatırım, Finlandiya, İsveç, Rusya ve Türkiye’de faaliyet gösteren girişimin büyümesini destekleyecek.

2012'de Finlandiya'da kurulan Bonusway, Türkiye'de bir süredir Artıway ünvanıyla faaliyet gösteriyor. E-ticaret ve sosyal platform fonksiyonlarını bir araya getiren Artıway, müşterilerin internetten yaptığınız alışverişlerinizden para iadesi almaasını sağlıyor. Cashback servisi, anlaşmalı mağazalardan sağlanan indirimleri müşteri hesabına bonus puan olarak aktarıyor. Bu bonuslar Artıway üzerinden farklı alışverişlerde kullanılabiliyor.

Artıway Türkiye'de müşterilerin bonuslarını banka hesabına, TransferWise ile ya da ininal kartlarına aktarıyor. Bu özelliğiyle bağımsız bir sadakat programı özelliğindeki Artıway'in anlaşmalı mağazaları arasında AliExpress, Markafoni ve Boyner, Morhipo gibi isimler var. Girişimin ana şirketi Bonusway'in Artıway, dört ülkede 3 bin 500 e-ticaret partneri ile 1.5 milyondan fazla kullanıcıya ulaştığı belirtiliyor. Bonusway alanında Doğru ve Kuzey Avrupa'da lider olduğunu da iddia ediyor.

Artıway, Türkiye Operasyonu Sorumlusu Ayşenur Serengil konuyla ilgili değerlendirmesinde, “Artıway kullanıcı sayısını arttırmak ve mevcut kullanıcıyı korumak amacıyla kullanılacak olan bu yatırım, belirlenen işletme hedeflerine ulaşan şirketin daha fazla genişlemesine de olanak sağlayacak. Geliri aylık %15 büyüyen Artıway, kullanıcılarına ödül olarak gerçek para sunan ve aynı zamanda online perakende sektörünün büyümesinde önemli bir faktör olan online müşteri sadakat programının gerçek bir ihtiyaç olduğunu kanıtlıyor” diyor.

Buran VC ortağı Bürkan Beyli ise "Artıway'in yöresel büyüme stratejisinde Türkiye'nin kaçınılmaz bir adım olduğunu söylüyor ve ekliyor:  "Artıway sadakat ve bonus para çözümlerinin Türkiye'nin hızla büyüyen e-ticaret ve fintech değer zincirinde önemli bir yer tutacağını düşünüyorum."

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.