Endüstriyel Bulut: Nesnelerin ürettiği verileri saklayan ve yöneten bulut platformu

Endüstriyel Bulut: Nesnelerin ürettiği verileri saklayan ve yöneten bulut platformu

Güncelleme: Girişim artık endustriyelbulut.com adresinden yayın yapıyor. :)

endustriyel-bulut-logoIoT ve Endüstri 4.0 gibi kavramların popülerliği her geçen gün arttıkça, bu 'akıllı nesnelerin' ürettikleri verilerin saklanması ve işlenmesi de bir problem haline geliyor.

Bu soruna odaklanan Endüstriyel Bulut, temel olarak nesnelere ait olan sensörlerin ürettikleri verilerin izlenmesine, raporlanmasına ve cihazların çeşitli otomasyonlara göre kontrol edilmesine yarıyor.

Örnek olarak eczane, hastane ya da soğuk hava deposu gibi yerlerde sıcaklık ve nem gibi değerler için sensörlerden gelen verilerin sürekli olarak saklandığını ve belirli aralıktaki değerler için alarm kurulduğunda, belirlenen aksiyonların (e-posta gönderilmesi gibi) hayata geçirildiğini düşünebilirsiniz.

Endüstriyel Bulut'un adreslediği problem yalnızca yukarıdaki örnekle sınırlı değil. Alışveriş merkezi ve havalimanları gibi mekanlarda ışık-ses şiddeti gibi değerlerin ölçülmesini ya da lojistik araçlarının konum bilgilerinin takip edilmesini de düşünebilirsiniz.

endustriyel-bulut-ekran-goruntusu

Uzun vadede küçük ve orta ölçekli işletmeler için IoT ve Endüstri 4.0 çözümü olmayı planlayan Endüstriyel Bulut, kullanıcılarına mobil platform desteği de sunuyor. Buna göre Endüstriyel Bulut kullanıcıları sahip oldukları nesnelerin ürettikleri verileri, platformun sunduğu mobil uygulamalar üzerinden de takip edebiliyor.

Endüstriyel Bulut, ağırlıklı olarak PLC ve/veya Scada sistemleri ile çalışabiliyor. Girişim, kullanıcılarına SaaS modeliyle hizmet veriyor. Aylık olarak 30 MB'a kadar olan veritabanı ve 2 GB trafik 9.99 TL'den ücretlendirilirken 300 MB veritabanı ile 8 GB trafiği içeren 'XXL Paketi' ise 100 TL'den sunuluyor.

Uzun süreler önce kurulan teknoloji şirketleri olan ICA ve Besttech'in kurucuları (İlker Keskin, Anıl Ergül, Hasan Yıldız ve Cafer Gazi Koç) tarafından hayata geçirilen girişim, 2017 sonunda 10 binin üzerinde cihazla entegre olmayı planlıyormuş.

Son olarak; Endüstriyel Bulut'un hem web sitesi hem de platformun arayüzlerini biraz daha modern ve anlaşılabilir bir hale getirmesi gerektiğini de not düşelim. Girişim hakkında sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.