500 Startups'tan yatırım alan Sinemia, ABD operasyonlarına başlıyor

500 Startups'tan yatırım alan Sinemia, ABD operasyonlarına başlıyor

Sinemaseverler için online sinema abonelik servisi Sinemia, hızlı yükselişini sürdürüyor. 500 Startups'tan üçüncü tur yatırım aldığını duyuran girişim, bu yatırımla birlikte ABD'ye açılma planını hayata geçiriyor.

Son olarak geçtiğimiz Ağustos'ta BIST Özel Pazar üzerinden değerlemesini beş katına çıkaran ikinci tur yatırım alan Sinemia, 500 Startups yatırımıyla değerlemesinin altı katına çıktığını paylaşıyor. Her iki yatırım sonu değerlemesi, Sinemia'nın 2015 sonunda Aslanoba Capital'dan aldığı yatırıma göre kıyaslanıyor. Yani özetle 500 Startups yatırımı Sinemia'nın değerlemesini son bir yılda altı katına çıkardığı tur olarak kayıtlara geçiyor.

Sinemia'nın 500 Startups'tan aldığı destek yatırımla sınırlı değil. ABD açılma planını bu destekle hayata geçirecek olan girişim, ilk etapta 500 Startups'ın Silikon Vadisi'ndeki ofisini kullanacak. Sinemia, ABD pazarına girer girmez 500 Startups'ın küresel portföyündeki diğer unicornlarla işbirliği ve kampanyalar düzenleyebilme fırsatı da yakalayacağını söylüyor.

Sinemia Kurucusu Rıfat Oğuz konuyla ilgili açıklamasında, “Sinemia Premium Üyelik sistemimizi Türkiye’nin ardından İngiltere’de yayına aldık ve iş modelimizin global anlamda bir değer yaratabileceğini kanıtlamış olduk. Şimdi sıra ABD’de… ” diyor.

Sinemia son olarak tüm platformlardaki mobil uygulamalarını baştan sona yenileyerek özel sinema kulübünün mobil ve sosyal yönlerini öne çıkarmaya başlamıştı. Bu dönemde ABD'ye açılma planını bizimle paylaşan Rıfat Oğuz, Sinemia uygulamasının yıl sonuna kadar 20’ye yakın ülkede aktif hale geleceğini de açıklamıştı.

Girişim, ABD pazarına hem Sinemia'nın sosyal içerik platformu Sinemia Sosyal, hem de sınırsız sinema bileti Premium ile giriş yapacak. Rıfat Oğuz, "Sinemaya gitme alışkanlıklarına göre ABD'den 6 kat küçük olan Türkiye pazarında bile oradaki rakibimiz Moviepass'ten daha hızlı bir büyüme oranı yakaladık. Hem içerik platformumuz hem de daha gelişmiş olan teknolojimizle orada çok büyük bir hedefimiz var" diyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.