Uber'ın sürücüsüz tırları ilk mal teslimatını gerçekleştirdi

Uber'ın sürücüsüz tırları ilk mal teslimatını gerçekleştirdi

Uber'ın sürücüsüz araç teknolojilerine yoğunlaşması ve bu alanda önemli bir oyuncu olan Otto'yu satın almasını geçtiğimiz aylarda sizlerle paylaşmıştık.

Uber'ın satın aldığı Otto, ilk insansız teslimatını 50 bin şişe Budweiser'ı 200 kilometre ötedeki teslimat noktasına götürerek gerçekleştirmiş oldu. İnsansız hava araçlarıyla yapılan teslimatlardan sonra önemli bir dönüm noktası olduğunu söyleyebiliriz. Wired'ın haberine göre Colorado'ya doğru yola çıkan teslimatı şoförün "meşgul" butonuna basmasıyla devralan tır, başarıyla görevi tamamlamış. 18 tekerlekli bu tır üzerinde yaklaşık 30 bin dolarlık Otto yazılım ve donanımı bulunuyor.

Erdil Yaşaroğlu bu durumu harika bir şekilde özetlemiş.
Erdil Yaşaroğlu bu durumu harika bir şekilde özetlemiş.

Otto kurucularından Lior Ron, şu anda tır şoförleri için bu teknolojinin tam olarak hazır olduğun söylüyor. Önümüzdeki bir kaç yıl içerisinde yapılacak geliştirmeler ile beraber tam anlamıyla sürücüsüz tırlar için hazır olacaklarını da belirten Ron, yolda karşılaşılabilecek her türlü duruma hazır hale geleceğiz ve böylece "insan" tır şoförüne bir ihtiyaç kalmayacak diyor.

Bu teslimatı yapan güncel versiyon 4 taraftan gelebilecek tehlikelere karşı hazırlıklı olsa da şu anda sadece bisikletli çocuk sorunu gibi sorunların yaşanmadığı otobanlarda kullanıma hazır durumda.

Sürücüsüz araç teknolojileri geliştikçe sürücülere olan ihtiyacın azalacağı bir gerçek. Hatta geçtiğimiz günlerde paylaştığım yazıda da sözünü ettiğim gibi sadece mavi yakalıların işini elinde alacak bir gelişmeden çok daha fazlası robotik teknolojilerin gelişmesi. Tabi bundan korkmak yerine yeni doğacak mesleklerden kendimize birer fırsat yakalamak çok daha doğru bir bakış açısı olacaktır. Bu mesleklerin bazıları robot takip uzmanları, veri bilimciler, otomasyon uzmanları, gerçek içerik üreticileri... "Geleceğin meslekleri" artık gerçekten çok daha hızlı hayatımıza girecek bu nedenle hazırlıklı olmalıyız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.