Facebook, masaüstünde reklam engelleyicilere karşı ilk zaferini açıkladı

Facebook, masaüstünde reklam engelleyicilere karşı ilk zaferini açıkladı

Yılın üçüncü mali çeyrek mali sonuçlarında 7 milyar dolarlık gelir açıklayarak yeni bir rekor kıran Facebook'un reklam gelirlerinin yüzde 84'ü mobilden geldi. Masaüstü ise üçüncü çeyrek itibariyle Facebook'a 1.1 milyar dolar kazandırdı. Masaüstü reklam gelirlerinin bir önceki çeyreğe göre iki kat hızlı büyüdüğünü açıklayan Facebook, bunda bütün krediyi reklam engelleyicilere karşı başlattığı savaşa veriyor.

Facebook'un yatırımcılar ve analistlerle yaptığı konferans görüşmesinde söz alan CFO'su David Wehner, Facebook'un mali üçüncü çeyrekte masaüstü reklam gelirlerini yıllık bazda yüzde 18 oranında arttırdığını söyledi. Bir önceki çeyrek içinse bu sayı yüzde 9'du. Reklam gelirlerinin  masaüstünde iki kat hızlı artmış olmasını ise Facebook'un "reklam engellemenin etkisini azaltma çabalarına" bağladı Wehner. Bu, Facebook'un reklam engelleyicilere karşı kazandığı ilk ve en önemli zafer olarak kayıtlara geçti.

Facebook, geçtiğimiz Ağustos'ta reklam engelleyici yazılımları engellemeye başlayacağını duyurmuştu. AdBlock Plus Facebook'un bu hamlesine karşı yeni bir üçüncü yol daha geliştirmiş ancak Facebook, Adblock Plus’ın engelleyicisini engelleyecek bir engeli devreye alacağını açıklamıştı. Gagalama yarışına dönen mücadele, reklam engelleyici yazılımların aleyhine bir süre daha devam edebilir. Ancak endüstrinin, kullanıcıların reklam engelleme yazılımlarına neden ihtiyaç duyduğunu hatırlaması gerekiyor, internetin daha kullanıcı dostu bir yer haline gelmesi için.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.