Kullanıcı sayısı 1,8 milyara dayanan Facebook üçüncü çeyrekte 7,01 milyar dolar rekor gelir elde etti

Kullanıcı sayısı 1,8 milyara dayanan Facebook üçüncü çeyrekte 7,01 milyar dolar rekor gelir elde etti

Facebook bugün Yatırımcı İlişkileri sayfası üzerinden yaptığı resmi duyuru ve yayınladığı basın bülteniyle 2016 yılının üçüncü çeyrek mali sonuçlarını açıkladı. Üçüncü çeyrekte toplamda 7.01 milyar dolarlık rekor gelir elden Facebook, engellenemez yükselişini sürdürmeyi başardı. Aylık aktif kullanıcı sayısını 1.79 milyara yükselten Facebook'un, aylık aktif kullanıcı sayısında da halen istikrarlı büyüyor olması Facebook'un hissedarlarının yüzünü güldürüyor.

Facebook şaşırtıcı bir şekilde analistlerin beklentilerini de aşmayı başardı. Pek çok analist rakamları daha az beklerken, Facebook yine çıtayı yükseltmeye devam etti. İkinci çeyrekte 1.57 milyar aylık mobil aktif kullanıcı sayısı, bu çeyrekte yüzde 5.7 yükselerek 1.66 milyara çıktı. Facebook'un kurucusu ve CEO'su Mark Zuckerberg yaptığı açıklamada, bir başka iyi çeyrek gelir geçirdiklerini ifade ederken, bundan sonra video içeriği öncelik olarak alan ve uygulamalarını buna göre tasarlayacakları 10 yıllık teknoloji yol haritası üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

Facebook'un bu yükselişinin sonsuza dek sürmeyeceğini bilmesi ve önümüzdeki 10 yıllık stratejiye sahip olacak olması da elbette güven verici. Zaman neler gösterecek bilinmez ancak Facebook'un interneti tüm dünyaya yayma gibi vizyonlar üzerinde çalıştığını düşünürsek, Facebook'un bu uzun vadeli planlarının ne kadar derin anlamlar içeriğini tahmin etmemiz mümkün değil. Şüphesiz ki Facebook'un amacı doğan her bir insanoğlunu Facebook üyesi yapmak gibi bir vizyonu açıklayacağı günler çok da uzakta değil gibi gözüküyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.