Adblock Plus'ın Facebook'un reklam engelleyicilere yönelik önlemine cevabı gecikmedi

Adblock Plus'ın Facebook'un reklam engelleyicilere yönelik önlemine cevabı gecikmedi

En bilinen reklam engelleme yazılımlarından birisi olan Adblock Plus, Facebook'un geçtiğimiz günlerde açıkladığı ve reklam engelleyicilere açtığı savaşa karşı önlemini çok erken aldı. Adblock Plus tarafından açıklanan bilgilere göre Adblock Plus'ın güncel versiyonlarına sahip kullanıcılar Facebook'un masaüstü sürümünde reklamlardan kurtulmaya devam edebilecek.

Bilindiği üzere Facebook, aldığı reklamları kendi bünyesinde barındırarak ve kodlarını da gizleyerek kullanıcılara bu şekilde gösteriyor. Bu kod gizleme işlemleri sayesinde reklam engelleyici yazılımlar, sitedeki içeriğin bir reklam olup olmadığını algılayamıyor ve reklamları kullanıcılara göstermeye devam ediyor. Daha doğrusu, Facebook'un planı bu yönde olsa da Adblock Plus reklamları fark etme konusunda oldukça iddialı gibi gözüküyor.

Facebook ile birlikte internet aleminde pek çok site, reklam engelleyici yazılımcılara savaş açmış durumda. Ancak bir yandan da reklam engelleyici yazılımcılar gerçeği ve milyonlarca kullanıcının bu tarz eklentilerle reklamlardan kurtulması da günümüzün bir gerçeği. Hatta 2015 yılında tüm internet genelinde, reklam engelleyici yazılımlar yüzünden 21.8 milyar dolarlık bir gelir kaybı da söz konusu. Çok kısa süre önce de reklamları kendiliğinden otomatik olarak engelleyen  ve hiçbir eklenti kurmanızı gerektirmeyen Brave adlı internet tarayıcısı tanıtılmıştı. Bakalım bu reklam engelleme pazarındaki gelişmeler Facebook ve diğer yayıncıları nasıl etkileyecek, yoksa savaşı reklam engelleyici yazılımlar mı kazanacak?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.