Facebook'un Adblock Plus'ın reklam engelleyicisine yönelik cevabı gecikmedi

Facebook'un Adblock Plus'ın reklam engelleyicisine yönelik cevabı gecikmedi

Facebook'un masaüstünde reklam engelleyici yazılımları devre dışı bırakmaya başlamasından kısa bir süre sonra, Adblock Plus bu engelleyiciyi engelleyecek yeni bir yöntem geliştirdiğini duyurdu. Facebook tarafından buna da cevap gecikmedi ve şirket Adblock Plus'ın engelleyicisini engelleyecek bir engeli devreye alacağını açıkladı.

Karmaşık bulanlar için gelişmenin kısa bir özeti, Facebook'un bugün yayınlayacağı bir güncellemeyle, Adblock Plus'ı masaüstünde yeniden devre dışı bırakmaya başlayacağı. Facebook TechCrunch'a yaptığı açıklamada Adblock vb. reklam engelleme yazılımlarının yalnızca reklamları değil insanların arkadaşlarına ait içerikleri de bloklayarak kullanıcıları cezalandırdığı iddia ediyor.

adblock

Facebook reklam engelleyicilerin körelmiş araçlar olduğunu ve bu nedenle hangi reklamları görmek istedikleri konusunda seçimi kullanıcıya bıraktığını söylüyor.

Reklam engelleyici yazılım kullananların Facebook açıklamasından ne kadar etkilenecekleri muamma. Bütün bir engelleyicilerin engellenmesinin engellenmesi hikayesi ise kulağa tamamen absürt geliyor. Facebook ve diğer yayıncılarla reklam engelleyiciler arasındaki mücadelenin pratiği de öyle... Reklamlar internetin ilk günahı ve "yegane" gelir kanalı, tartışmanın reklam engelleyiciler ve yayıncılar arasında sıkışıp kalmaması gerekiyor. Bu konuda kapsamlı bir tartışma için yazımızı da görebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.