API Plug: Ziyaretçilerinizi potansiyel müşterilere dönüştüren chatbot platformu [indirim kodu]

API Plug: Ziyaretçilerinizi potansiyel müşterilere dönüştüren chatbot platformu [indirim kodu]

19 Ekim'de gerçekleşen Webrazzi Summit 2016 bünyesindeki Webrazzi Arena‘da re-lansman yapan API Plug pivot etti ve bir chatbot girişimine dönüştü.

Öncesinde yazılım geliştiricilere yönelik bir API geliştirme aracı olan API Plug, ilk kez Webrazzi Arena'da duyurduğu gibi artık bir chatbot geliştirme platformu olarak yoluna devam ediyor.

Bundan böyle API Plug, web siteniz veya Facebook sayfanıza gelen ziyaretçilerinizi platform üzerinde hazırlamış olduğunuz chatbot'larla potansiyel müşteriye dönüştürmenize yardımcı olmayı hedefliyor. Formları adeta akıllı ve verimli bir hale getirme iddiasında olan API Plug, kullanıcılarından yalnızca chatbot'un daha doğru çalışması için çeşitli bilgi ve akış şemasını doldurmalarını istiyor.

Örneğin Webrazzi'nin 'sponsorluk formu' hazırlarken API Plug kullandığını, API Plug'ın da Webrazzi'nin vermiş olduğu bilgiler ve girmiş olduğu akış ('flow') ışığında interaktif bir deneyimle birlikte sponsorluk taleplerini daha verimli bir şekilde topladığını düşünebilirsiniz. API Plug platformunda herhangi bir kod bilgisi gerektirmeden oluşturulan chatbot'lar, kolayca web siteleri ve Facebook sayfalarına koyulabiliyormuş.

apiplug-ekran-goruntusu

API Plug, 'lead generation' odaklı ve SaaS modeli bir platform olarak öne çıkmaya çalışıyor

Uluslararası rakiplerinden potansiyel müşteri oluşturma ('lead generation') odaklı oluşuyla ayrılan girişim, satış ve destek ekiplerinin işlerini kolaylaştırmak ve müşterilerine daha az iş gücüyle daha çok müşteri kazandırmak istiyor.

API Plug'ın kullanıcılarına sunduğu değerle ilgili olarak girişimin kurucu ortağı Doruk Molo şunları söylüyor: "En genel örnek olarak sitenizde bulunan bir iletişim veya talep formu aracılığı ile sipariş talebi topladığınızı düşünelim. Ziyaretçiler bu formları genelde doldurmayı çok sevmedikleri için varsa canlı destek uzmanına yazmak veya telefon numarası üzerinden iletişim kurmaya çalışıyorlar. Bu da işletme tarafında zaman ve iş gücü maliyeti oluşturuyorBu probleme bizim çözüm önerimiz ise bu formlar yerine chatbotlar kullanarak daha eğlenceli ve interaktif bir şekilde ziyaretçinin talebini toplamak."

API Plug'ın Webrazzi Arena sunumundan bir kare
API Plug'ın Webrazzi Arena sunumundan bir kare (Doruk Molo - Kurucu Ortak)

Kullanıcılarına SaaS modeliyle hizmet veren API Plug'ta aylık 500 mesaja kadar olan 'Small' paket ücretsiz. 500 mesajın üzerinde bir kullanımda bulunanlarsa chatbot'larının tekil ziyaretçi sayılarına göre 50 ya da 150 dolardan ücretlendiriliyor.

API Plıg'ın pivot etmeden önce yazılım geliştiricilere hitap eden bir API gelitirme aracı olduğundan bahsetmiştik. Girişimcilerden aldığımız bilgiye göre API Plug bu sürede çoğunluğu yurtdışından olmak üzere 2000'nin üzerinde kullanıcıya sahip olmayı başarmış. Bu kullanıcıların platformda oluşturduğu API sayısıysa 3 bin 200 olmuş. Bu arada API Plug'ın aynı alan adı altında, farklı bir sayfadan bu hizmeti vermeye devam ettiğini de ekleyelim.

Yüzde 20 indirim kodu fırsatı

Son olarak API Plug'ın Webrazzi Arena sahnesinde paylaştığı indirim konunu hatırlatalım. Platform üzerinde 'WEBRAZZI16' kodunu 2016 yılı içinde kullanarak bir sene boyunca yüzde 20 indirim kazanabiliyorsunuz. API Plug ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.