Nevzat Aydın ile Yemeksepeti, yatırımcılık ve girişimcilik üzerine samimi bir sohbet [Webrazzi Summit 2016]

Nevzat Aydın ile Yemeksepeti, yatırımcılık ve girişimcilik üzerine samimi bir sohbet [Webrazzi Summit 2016]

Webrazzi.com üzerinden canlı yayınla takip edebileceğiniz Webrazzi Summit 2016'ya yoğun katılımla başladık ve ilk konuşmacımız Yemeksepeti'nin kurucu ortağı ve CEO'su Nevzat Aydın oldu.

Yemeksepeti ve kişisel yatırımları hakkında Arda Kutsal'ın sorularını yanıtlayan Nevzat Aydın, 2017'nin ilk çeyreğinde IPO'ya odaklandıklarını söyleyerek sözlerine başladı. Daha önce Merve Kara'nın sorularını yanıtlayan ve yatırımcılığı sevmediğini söyleyen Nevzat Aydın, bu konudaki görüşlerini de şöyle ifade etti;

Kolları sıvayıp işe girmek istiyorum. Gece oturup A/B testi yapmayı istiyorum. Yüzde 20-30 hisse oranıyla işe gerçekten sarılmak da zor oluyor. Nihayetinde bu onu kuran girişimcilerin bebeği. Yatırımcı mı girişimci mi diye sorulsa elbette girişimci olmak istediğimi söylerim. İnşaat işine girmeyi düşünmem çünkü bildiğim, fark yaratabileceğimi düşündüğüm bir alan değil.

Nevzat Aydın girişimcilik konusundaki fikirlerini ise şöyle dile getirdi;

Girişimcilikte en önemli parçanın 'girişimci' olduğuna inanıyorum. Benim yatırım yaptığım girişimlerin kurucularını bir araya toplasam hepsi birbiriyle çok iyi anlaşabilir. Kötü girişimciye en iyi projeyi de verseniz bir yere getiremez ama iyi girişimciye en kötü fikri de verseniz bir yerlere getirebilir.

2017'nin ilk çeyreğinde Delivery Hero ile olan anlaşmada serbest kalacağını söyleyen Nevzat Aydın, Yemek Sepeti hakkında neler düşündüğünü de paylaştı;

Teknoloji ve internet sektöründe çıkan en büyük başarı hikayesi olduğumuz konusunda çok alçakgönüllü olmayacağım.Yemek Sepeti'ne sürekli yeni teklifler geldi ve bu tekliflere ekip içinde en çok hayır diyen bendim. Bence YemekSepeti'nin değeri şu anda 1 milyar dolar. Seneye 2 milyar dolar. DeliveryHero'nun en büyük parçasıyız. Günlük siparişi 150 bin. Bize en yakın ülke 40 bin, tabi paket ücretleri değişkenlik gösteriyor. 16. yılında yüzde 66 organik büyüyen bir şirketiz.

Nevzat Aydın, DeliveryHero anlaşmasında basına yansıyan rakamın 589 milyon dolar olduğunu ancak anlaşmanın farklı detayları olduğunu da ekledi. Kendisine düşen payın da bizim paylaştığımızdan farklı, daha fazla olduğunu söyledi.

Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyesi olan Aydın, Twitter'ı da kişisel bir paylaşım alanı olarak gördüğünü ve iş amaçlı kullanmadığını paylaştı. En azından bir süre daha böyle gideceğinin bilgisini verdi.

Webrazzi.com üzerinden Webrazzi Summit'i canlı yayınla takip edebilir ve etkinlik programına ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.