Facebook Messenger'a mobil veri tüketimini azaltacak bir özellik ekleniyor

Facebook Messenger'a mobil veri tüketimini azaltacak bir özellik ekleniyor

Mobil internet kullanımı arttıkça veri tasarrufu özelliğine sahip uygulamaların sayısı da giderek artıyor. Daha önce ana uygulamasına veri tasarrufu özelliği getiren Facebook, şimdi de Messenger uygulamasında mobil veri tüketimini azaltacak bir çözüm sunmaya hazırlanıyor.

Henüz test aşamasındaki yeni özellik Messenger uygulamasında mobil veri kullanımını kontrollü olarak azaltacak bir çözüm. Whatsapp'ta da olan bu özellik 'tıkla indir' olarak anılıyor ve otomatik fotoğraf ve video indirmelerinin önüne set çekiyor. Yani kullanıcılar onayı vermediği sürece mobil veri üzerinden fotoğraf veya video indirmesi yapılmayacak. Kablosuz ağ bağlantısında ise otomatik indirme özelliği devrede olacak.

facebook-messenger

Messenger uygulaması ne kadar veri tasarrufu sağlandığınızı da gösteriyor. Böylece yaptığınız seçimin ne kadar doğru olduğunu somut şekilde gösteriyor. İstediğiniz zaman bu veri tasarruf sayacını sıfırlamanız da mümkün.

Kimler tasarruf peşinde?

Şahsen bu özelliği Whatsapp'ta kullandığımı ve faydalı bulduğumu söyleyebilirim. Keza Chrome masaüstü tarayıcımda bile Google'ın resmi veri tasarrufu eklentisini kullanıyorum ki aynı özelliğini Chrome'un mobil sürümünde kullanmak da mümkün. Bu noktada Opera'nın mobil veri tüketimini optimize eden Opera Max’i 2014 yılında Türkiye pazarına sunduğunu, 2015 sonunda ise müzik uygulamalarında da veri tasarrufu yapmaya başladığını paylaşalım.

Facebook'un bu özelliği ne zaman devreye alacağını bilmiyoruz ama dilerseniz Android için Messenger'ın test kullanıcıları arasına katılabilirsiniz. Bundan sonraki trendin de pil tasarrufu yönünde gelişebileceğini paylaşabiliriz ki Opera pil tasarrufu için de adım atmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.