Opera, mobil veri tüketimini optimize eden Opera Max'i Türkiye'ye sundu

Opera, mobil veri tüketimini optimize eden Opera Max'i Türkiye'ye sundu

Büyük internet tarayıcıları arasında ayakta kalmaya devam eden Opera, mobil veri kullanımını optimize eden uygulaması Opera Max'ı Türkiye pazarına sunduğunu açıkladı.

Bugün aldığımız bilgiye göre Opera Max uygulaması Android 4.0 üzeri akıllı telefon kullanıcı tarafından indirilebilecek ve kullanıcılar mobil veri kullanım süresini yüzde 50'ye kadar artırabilecek.

2011 yılında tanıttığım Onavo'nun (ki Facebook tarafından satın alındı) bir benzeri olan Opera Max'ın ne yapmak istediğini sanırım herkes tahmin etmiştir ama uygulama hakkında biraz detay vermek istiyorum.

opera max internet data veri paketi

Mobil veriler Opera'nın özel sıkıştırma teknolojisini geçerek telefonunuza ulaşıyor

Opera Max, teknik olarak bir sanal özel ağ (VPN) kullanıyor ve mobil cihazınıza gelen tüm veri trafiğini kendi bulutu üzerinden süzerek size yeniden sunuyor. Tabii bu sırada medya içeriklerinin kalitesinde düşüklük görülebiliyor. HTTPS bağlantılı şifrelenmiş web siteleri ve uygulamalar dışındaki, hemen her uygulamanın içeriği bu şekilde optimize edilebiliyor.

Hemen ekleyelim, Opera Max genel olarak erişimi engellenen sitelere erişim sağlamıyor. Engelli siteleri yine göremiyorsunuz. (Aşağıdaki videoyu Türkçe altyazı seçeneğiyle izleyebilirsiniz.)

İstediğiniz uygulamanın mobil veri erişimini engelleyebilirsiniz

Kullanıcılar bu ücretsiz uygulama ile hangi uygulamada ne kadar veri tasarruf ettiğini görebiliyor. Aylık veri tüketimini takip edebiliyor ve dilediği uygulamaların mobil veri kullanımını kısıtlayabiliyor.

Yukarıda da söylediğim gibi, Opera Max kullanmanız için Android 4.0 veya sonraki sürümleri kullanan akıllı telefonunuz veya tabletiniz olması gerekiyor. Opera daha düşük veri indirdiğiniz için pil ömrünüzün de nispeten artacağını ileri sürüyor.

Bu uygulamaların neden ücretsiz olduğuna gelecek olursak, her ne kadar resmi bir açıklama olmasa da kullanıcı verilerinin işleniyor olduğunu önemsemek gerekiyor. Geçtiğimiz günlerde Facebook Android uygulamasında gördüğüm Onavo'yu indirin bölümü de Facebook'un kullanıcıların hangi uygulamaları ne sıklığı kullandığını görmesi açısından ciddi bir değere sahip.

Eğer mobil internet kullanımında her ay sorun yaşıyor ve verilerinizin bu seviyede paylaşılmaktan çekinmiyorsanız hemen Opera Max'ı deneyebilirsiniz. İstediğiniz zaman Opera üzerinden bağlantıyı kesebileceğinizi de hatırlatırım.

Opera Max hakkında sıkça sorulan sorulara şuradan erişebilirsiniz. Uygulamayı indirmek isterseniz Google Play'e uğrayın.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.