Salesforce, pazarlamaya dönük veri yönetim platformu Krux'u satın aldı

Salesforce, pazarlamaya dönük veri yönetim platformu Krux'u satın aldı

Müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) konusunda dünya devi olan Salesforce, yaptığı girişim satın almalarına bir yenisini daha ekledi ve veri yönetimi teknolojileri sunan Krux.com'u satın aldı.

Büyük veri ve derin öğrenme dikeylerinde elini güçlendirmek isteyen Salesforce'un yeni satın almasının da bu vizyonda olduğu söylenebilir. Zira Krux'un sahip olduğu veri yönetimi platformu şirketlerin farklı kaynaklardan/cihazlardan veriler topluyor ve şirketlerin bu verilerle pazarlama performanslarını artırmasına destek oluyor.

Paylaşılan rakamlara göre Salesforce, Krux için 340 milyon dolar nakit ödeyecek ve girişimi 650-750 milyon dolar arasında değerleyecek hisse paylaşımı yapacak. Satın alma sonrasında Krux, Salesforce'un bir alt şirketi olarak çalışacak.

krux-pazarlama-data

Bugüne kadar Accel Partners'ın da aralarında olduğu yatırımcılardan 50 milyon dolar yatırım alan Krux, 200 müşteriye sahip. Bu müşteriler arasında Financial Times ve BBC gibi medya dünyasından önemli şirketler de bulunuyor.

Hatırlarsanız geçtiğimiz günlerde Salesforce'un kendi bulut platformunda ürün geliştiren şirketlere ücretsiz ofis imkanı sağladığını paylaşmıştık. Krux da Salesforce ile Marketing Cloud tarafında birlikte çalışıyor ve paylaşılan bilgilere göre oldukça yakın bir ilişkiye sahip. Dolayısıyla Salesforce'un gelecekte kendi kuluçka merkezinden çıkan girişimleri satın alması da pekala sürpriz olmayacaktır.

Hatırlatmak gerekirse Salesforce, Ağustos ayında 750 milyon dolara Quip'i, Haziran ayında 2,8 milyar dolara Dreamware'i ve Nisan ayında Metamind'ı satın almıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.