Salesforce derin öğrenme alanında faaliyet gösteren MetaMind'ı satın aldı

Salesforce derin öğrenme alanında faaliyet gösteren MetaMind'ı satın aldı

Salesforce derin öğrenme konusunda çalışmalar yapan ve şirketlere bu alanda hizmetler sunan MetaMind'i satın aldığını açıkladı. Salesforce'un kurucu ortağı ve mevcut CEO'su Marc Benioff halen MetaMind'in yatırımcıları arasında bulunuyordu.

MetaMind'in geliştirdiği teknolojiyi kendi sistemine entegre edecek olan Salesforce aynı zamanda şirketin bundan böyle dışarıya hizmet vermemesi kararını da almış. MetaMind'ı ücretsiz kullanan kullanıcılar için servis 4 Mayıs tarihinde tamamen kapanmış olacak, ücretli kullanıcılar içinse kapılar 4 Haziran tarihinde kapanacak. Bunun yanında şirket 11 Nisan'dan sonra bugüne kadar sakladığı tüm verileri sileceğini açıkladı.

Salesforce son dönemde yaptığı yatırımlarla yapay zeka alanına gösterdiği ilgiyi açıkça gösteriyor. Şirket geçtiğimiz ay makine öğrenme alanında çalışmalar yapan PredictionIO'yu, geçtiğimiz yıl ise akıllı takvim uygulaması Tempo AI'yı satın almıştı. Bunun yanında şirket kendi içerisinde bir "veri bilimi" ekibi kurma çalışmalarını da sürdürüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.