Slack rakibi Facebook at Work, 10 Ekim'de tanıtılacak

Slack rakibi Facebook at Work, 10 Ekim'de tanıtılacak

Facebook'un yaklaşık iki yıldır geliştirmeye devam ettiği kurum içi iletişim ve etkileşim uygulaması Facebook at Work, 10 Ekim'de tanıtılıyor. Facebook at Work etkinliği için basına davet göndermeye başlayan Facebook, bir lansman etkinliğini ilk kez ABD dışında düzenliyor. 10 Ekim'deki Facebook at Work tanıtımı ürünün geliştirildiği Londra'da yapılıyor.

Facebook'un halihazırda önümüzdeki ay tanıtması beklenen Facebook at Work uygulaması aslında Facebook'un işletmeler için özelleştirilmiş bir sürümü. İlk kez 2015 başında kapalı betada iOS ve Android uygulamaları yayınlanan uygulama, bugüne kadar 5 milyondan fazla kullanıcıya ulaşmış. Uygulamayı bu aşamada test eden kurumlar arasında Telenor ve Royal Bank of Scotland (RBS) gibi büyük isimler var.

Facebook at Work, kullanıcısı olan şirketlerin, platform üzerinde kendi ağlarını oluşturmalarını sağlıyor, çalışanların dilerlerse kişisel Facebook hesaplarından ayrı olarak, kurumsal bilgileriyle yeni bir hesap oluşturmasını ve bu ağa katılmasını sağlıyor. Platformdaki hesabınız yalnızca şirketiniz ve iş arkadaşlarınıza görünüyor, buradaki isim, yaş, dil gibi kişisel bilgileriniz ise şirketiniz tarafından sağlanıyor. Slack ya da Yammer gibi ekip içi etkileşim uygulamalarına benzer şekilde Facebook at Work ile üzerinde çalıştığınız projeyle ilgili paylaşımlar yapıp, takım arkadaşlarınızı etiketleyebiliyor, konuyla ilgili fikir alışverişinde bulunabiliyorsunuz.

Uzunca bir süredir beklenen Facebook at Work, geçtiğimiz Şubat'ta açılan resmi web sitesiyle geri sayıma başladığının işaretini vermişti. 10 Ekim'deki Facebook at Work etkinliği Facebook Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'dan sorumlu Başkan Yardımcısı Nicola Mendelsohn liderliğinde gerçekleşecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.