Facebook, kurumsal ağlar alanına Facebook at Work uygulamasıyla adım attı

Facebook, kurumsal ağlar alanına Facebook at Work uygulamasıyla adım attı

Kurumsal pazarda gittikçe popüler hale gelen takım içi etkileşim ve iletişim platformları Facebook'un da bir süredir radarında. Geçtiğimiz Kasım ayından bu yana bu pazarı denediği söylenen Facebook, popüler sosyal ağının kurumsal hali diye tanımlayabileceğimiz Facebook at Work mobil uygulamasını sonunda yayınladı.

Halihazırda Facebook at Work kullanıcısı olan şirketlerin kendi ağlarını oluşturmalarını sağlayan platform, çalışanların dilerlerse kişisel Facebook hesaplarından ayrı olarak, kurumsal bilgileriyle yeni bir hesap oluşturmasını ve bu ağa katılmasını sağlıyor.

Dün yayınlanan iOS ve Android uygulamalarıyla mobilde ve webde önce test amaçlı açılan platform Facebook'un içinde konumlanan bir kurumsal ağ niteliğinde. Zira platformdaki hesabınız yalnızca şirketiniz ve iş arkadaşlarınıza görünüyor, platformdaki isim, yaş, dil gibi kişisel bilgileriniz ise şirketiniz tarafından sağlanıyor. Bunun dışında Facebook'un açıklamasından çıkan sonuç, Facebook at Work profil sayfalarının ve kullanımının Facebook'tan büyük bir farkı olmadığı. Üzerinde çalıştığınız projeyle ilgili paylaşımlar yapıp, takım arkadaşlarınızı etiketleyebiliyor, konuyla ilgili fikir alışverişinde bulunabiliyorsunuz.

facebook at work

Kurumsal uygulamalar, 2014 yılında iOS ekosisteminde uygulama ve geliştirici sayıları açısından en hızlı büyüyen uygulama kategorisi olmuştu. Henüz birinci yaşını doldurmadan 1 milyar dolardan fazla değerlemeye ulaşan Slack ve benzeri birçok uygulama (Convo, Tibbr, Jive ve Microsoft'un Yammer'ı) kurumsal iletişim ağlarının yükselişi, Facebook'u halihazırda en iyi yaptığı (sosyal ağ) şeyi bir başka alana uyarlamak için harekete geçirmiş gibi görünüyor. Ancak benzer şekilde daha önce Slingshot'la kaybolan mesajlar alanına bir heves adım adan ama kısa sürede kaybolup giden Facebook'un, rekabetin daha yoğun olduğu kurumsal ağlarda ne kadar başarılı olacağı şüpheli.

fastest_growth_apps_apple_2

Zira, tam da  bu alanda giriş yapmayı planlayan bir diğer ağır top da LinkedIn. Re/Code'un LinkedIn'den aldığı bilgiye göre, şirket ağındaki belirli kullanıcıların birbiriyle etkileşime geçmesini ve birlikte çalışmasını kolaylaştıracak yeni araçlar ve yeni bir uygulama geliştiriyor. LinkedIn'ın bu yenilikleri önümüzdeki haftadan başlayarak birinci çeyrek sonuna kadar birer birer açıklaması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.