Netflix'in içerikten sorumlu yöneticisi Spotify'ın yönetim kuruluna katılıyor

Netflix'in içerikten sorumlu yöneticisi Spotify'ın yönetim kuruluna katılıyor

Geçtiğimiz günlerde sizlere Türkiye'ye giriş yapışını haberleştirdiğimiz Netflix'in Chief Content Officer'ı Ted Sarandos'un Spotify'ın yönetim kuruluna katılmaya hazırlandığı duyuruldu.

Dünyanın en büyük ücretli müzik yayın servisi olan Spotify'ın önümüzdeki yıl halka arz olması bekleniyor. Bu yüzden şirket IPO dönemi öncesi adını da daha sık duyuracak çalışmalar yapacak gibi duruyor. Spotify'ın kurucu ortaklarından Martin Lorentzon hali hazırda şirketin Yönetim Kurulu Başkanı iken, Napster'ın kurucu ortağı Sean Parker da yine Spotify yönetim kurulundaki önemli isimlerden. Bu kadroyla güçlü bir yönetim kurulu tahsis eden Spotify'ın, IPO sürecinde olabildiğince güçlü durumda olmayı hedefliyor.

Spotify'ın Netflix'ten bu transferi oldukça önemli yeniliklerin de habericisi olabilir. Çünkü son olarak Spotify, "Landmark - Metallica: The Early Years" adlı bir müzik belgeselini yayınlamıştı. Bu belgesel, Spotify'ın görüntülü içerik için attığı ilk adımdı. Netflix'in içerik sorumlu üst düzey yöneticisinin artık Spotify'da yer alması ise ileride video içerikleri ya da video klipleri Spotify'da daha da sık görebileceğimiz anlamına gelebilir. Son rakamlara göre Spotify'ın 100 milyondan fazla üyesi bulunuyor ve bu üyelerden 39 milyonu ücretli aboneliğe sahip.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.