Spotify aylık 100 milyon aktif kullanıcıya ulaştığını duyurdu

Spotify aylık 100 milyon aktif kullanıcıya ulaştığını duyurdu

spotify

Spotify için bir kilometre taşı daha geride kaldı. Dünyanın hala en popüler müzik dinleme servisi olan Spotify, aylık aktif kullanıcı sayısının 100 milyon sınırını geçtiğini duyurdu.

Kıyas için Spotify bundan yaklaşık bir yıl önce kullanıcı tabanıyla ilgili güncellemesinde, aylık 75 milyon aktif kullanıcı ve 20 milyon ücretli aboneye ulaştığını paylaşmıştı. Spotify yakın zamanda ücretli abonelerinin sayısının 30 milyonu geçtiği bilgisini doğrulamıştı. Lansmanından bu yana Spotify'ın en önemli rakibi olan Apple Music'in aktif kullanıcı sayısı henüz resmen açıklanmadı ancak geçtiğimiz hafta düzenlenen WWDC 16'da ücretli aboneler için 15 milyon sayısı telaffuz edildi.

Yakın zamanda gelirleriyle ilgili detaylı bir analizi paylaştığımız Spotify için ücretli abonelikler ana gelir kaynağı ancak aynı zamanda şirketin kar etmesininin önündeki en önemli engellerden biri olmayı sürdürüyor. Spotify'ın hızlı büyümesine paralel olarak reklam gelirlerinin arttırması gerekiyor.

Spotify, yakın zamanda haftalık keşif listelerinin 5 milyar dinlenme sayısını geçtiğini de paylaşmıştı. Yenilenen Apple Music'in buna cevabı günlük listelerle geldi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.