Türk girişimcinin ABD merkezli SaaS girişimi OpsGenie'ye 10 milyon dolar yatırım

OpsGenie, Türkiye'de doğup büyüyen bir mühendis tarafından ABD'de kurulmuş ve kısa bir süre önce 10 milyon dolarlık ilk yatırımını almış.
Türk girişimcinin ABD merkezli SaaS girişimi OpsGenie'ye 10 milyon dolar yatırım

opsgenie-logoİnternet girişimlerinin 'memleketi' var mıdır, varsa bu durum ne kadar önemlidir gibi soruları bir kenara koyacak olursak bugün sizlere tanıtacağımız OpsGenie, Türkiye'de doğup büyüyen bir mühendis tarafından ABD'de kurulmuş ve kısa bir süre önce 10 milyon dolarlık ilk yatırımını almış.

Merkezi Washington D.C.'de bulunan girişimin temelleri 2012 yılında Berkay Mollamustafaoğlu tarafından atılmış. Yaklaşık 1 ay önce 'Seri A' yatırımı olarak Battery Ventures'dan 10 milyon dolar alan OpsGenie; en kısa haliyle 'yazılım geliştirme ekipleri için akıllı bilgilendirme sistemi' olarak konumlanıyor.

SaaS olarak kullanıcılarına ulaşan girişim 'always on' yani sürekli ayakta kalması gereken yazılımları hedef alıyor. 7 gün 24 saat çalışır durumda olması gereken bu yazılımlarda oluşacak herhangi bir hata durumunda doğru kişileri doğru iletişim methodlarıyla uyaran OpsGenie, problemin en kısa sürede ortadan kaldırılmasına yardımcı oluyor.

OpsGenis kullanıcıları sahip oldukları yazılıma ve iç süreçlerine göre hangi tip hatalarda, ekipteki hangi kişinin, hangi iletişim yöntemiyle haberdar edilmesi gerektiğini üye olurken platforma giriyor. Örneğin veritabanı ile ilgili hatalarda, vardiyalı yapılarda güne göre değişmek üzere, Ahmet'in önce SMS, cevap vermemesi durumunda da 30 dakika içinde cep telefonundan aranması gibi.

opsgenie-gorsel

OpsGenie kullanıcıları Jira, Slack ve HipChat gibi servislerle kolayca entegre olabiliyor

OpsGenie Kurucu ve CEO'su Berkay Mollamustafaoğlu
OpsGenie Kurucu ve CEO'su Berkay Mollamustafaoğlu

Aynı zamanda hem Android hem iOS hem de BlackBerry platformları için sahip olduğu mobil uygulamalarla da yazılım geliştirme akiplerine ulaşabilen girişim; mobil uyumlu olması hem sahip olduğu geniş entegrasyon seçenekleriyle öne çıkıyor. Örnek vermek gerekirse OpsGenie kullanıcıları Jira, Slack, Zendesk ya da HipChat gibi popüler servisleri kullanıyorsa söz konusu bildirimleri kolayca bu servislere taşıyabiliyor.

Bunun yanı sıra kullanıcılarına detaylı bir raporlama da sunabilen OpsGenie ile kullanıcılar hangi çalışanlarının ne kadar sürede ve ne kadar başarı oranı ile hatalara müdehale ettiğini görebiliyor ya da 'up' yani ayakta kalma oranlarını takip edebiliyor.

Hedef pazardaki ilk 2 oyuncudan biri olmak

1500'ün üzerinde şirkete hizmet veren girişim, Berkay Bey'den öğrendiğimize göre bu müşterilerinin yüzde 50'sini ABD'den elde ederken yüzde 50 oranındaysa dünyanın dört bir yanına yayılmış durumda. Bu özelliğiyle ABD odağından çıkamayan rakiplerinden sıyrılan OpsGenie; uzun vadede pazardaki ilk 2 oyuncudan biri olmak istiyormuş.

Kuruluşundan bu yana her ay yüzde 10 oranında büyümeyi başaran OpsGenie, bugüne kadar neredeyse hiç bir pazarlama faaliyeti yapmamış. Girişimin geçen ay almış olduğu ilk yatırımı tamamen ekibi büyüme ve pazarlama alanında değerlendirebileceği tahmin etmek güç değil. Bu arada OpsGenie ekibinin şu an 37 kişi olduğunu belirtelim.

OpsGenie ekibinin bir kısmı
OpsGenie ekibinin bir kısmı

"OpsGenie'nin başarılı olmasında en büyük etken Türkiye'deki çok yetenekli mühendisler"

37 kişiden oluşan ve yazılım tarafı tamamen Ankara'da bulunan girişim hakkında kurucu ve CEO Berkay Bey'le yaptığımız sohbette kendisine yaklaşı 4 yıldır devam eden bu yolculuktaki fark yaratan noktaları da sorduk. Bu konuda özellikle 'yetenek' vurgusu yapan Mollamustafaoğlu şunları söyledi: "94'den bu yana Amerika ve Avrupa'da değişik şirketlerde değişik rollerde çalışma fırsatım oldu. Son 10 yıldır da Türkiye'de bir ekiple yazılım ürünleri ve projeler üretmekteyiz.

OpsGenie'nin başarılı olmasında en büyük etken bu süreç içerisinde Türkiye'de çok yetenekli mühendislerden oluşan bir ekip oluşturup pazardaki diğer ürünlerden teknolojik olarak daha üstün ürünler geliştirebilmemiz oldu." Berkay Bey'in Türkiye'deki girişimcilere bir tavsiye mahiyetinde 'kendilerini B2C ile sınırlandırmadan, SaaS iş modellerine de odaklanabilecekleri' hatırlatmasında bulunduğunu da belirtelim.

Bir çoğunuzun daha önce duymadığını düşündüğümüz OpsGenie ile ilgil gelişmeleri sizlere aktarmayı sürdüreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.