Uber'in Avrupalı iki rakibi MyTaxi ile Hailo birleşti [Güncellendi]

Uber'in Avrupalı iki rakibi MyTaxi ile Hailo birleşti [Güncellendi]

Avrupa'nın iki büyük taksi çağırma uygulaması MyTaxi ve Hailo birleşiyor. Farklı kaynaklardan gelen haberlere göre, Mercedes Benz'in ana şirketi Daimler'in stratejik yatırımı şeklinde gerçekleşen anlaşma bugün resmen duyurulacak.

Daimler, Avrupa'nın en büyük taksi çağırma uygulamalarından biri olan Alman MyTaxi'nin önce yatırımcısı olmuş; 2014'te ise tamamını satın almıştı. Bugün aralarında Londra, Madrid, Osaka ve Dublin'in olduğu 20 şehirde faaliyet gösteren Hailo ise Birleşik Krallık'tan çıkan en büyük araç çağırma uygulaması. Bugüne kadar 100 milyon dolardan fazla yatırım alan girişimin bir süredir yatırımcı arayışında olduğu belirtiliyor. Hailo'nun bu talebine yanıt veren Daimler yatırımı, aynı zamanda şirketin otomotiv sektöründe gittikçe artan rekabete karşı elini güçlendiriyor.

Otomotiv devlerinin Uber ve rakiplerine yaptıkları yatırımlardan bazıları,  General Motors'un 500 milyon dolarlık Lyft; Toyota'nın Uber ve Volkswagen'in 300 milyon dolarlık Gett yatırımları şeklinde sıralanıyor. MyTaxi ve Hailo birleşmesi, Daimler'i hızla büyüyen bu pazardaki en iddialı oyunculardan biri haline getiriyor.

Güncelleme: Birleşme haberi şirketler tarafından az önce doğrulandı. Anlaşmaya göre Hailo, yüzde 60 hissesini Daimler'e satacak ve artık MyTaxi markasıyla faaliyet gösterecek. Hailo'nun değerlemesinin değişmediğini belirten TC haberine göre, Hailo CEO'su Andrew Pinnington birleşmeyle birlikte MyTaxi'nin CEO'su olarak görev yapacak. MyTaxi kurucu ortağı Niclaus Mewes ise Daimler'de Yönetici Direktör olarak şirketin geleceği için kritik adımların atılmasını sağlayacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.