Slack Gitsin, Slack'in yüksek CPU kullanımı sorununu çözen yerli CLI projesi

Slack Gitsin, Slack'in yüksek CPU kullanımı sorununu çözen yerli CLI projesi

Slack'le çalışan neredeyse tüm yazılım geliştiricilerin sıklıkla dile getirdiği bir sorun Slack'in çok fazla CPU/Memory kullanıyor olması. Slack'le eşzamanlı olarak Psycharm, Spotify, Vagrant/Docker ve Chrome gibi uygulamaları çalıştırıyorsanız, bir süre sonra görev yöneticinizi açıp, duruma müdahale etmeniz gerekiyor.

Bu, Bilgisayar Mühendisliği birinci sınıf öğrencisiyken Hipo'ya stajyer katılan Yasin Toy'un birebir tecrübe ettiği bir sorun. 4 GB RAM'e sahip bilgisayarıyla pes etmeyen Yasin, kendisi gibi bu sorundan mağdur olanlar için Slack Gitsin adında bir çözüm geliştirdi.  Yakın zamanda Product Hunt'ta günün öne çıkanlarında altıncı sıraya kadar yükselen Slack Gitsin, Yasin'in de beklemediği bir ilgi görüyor. Proje GitHub'da yayınlanmasından bu yana 322 yıldız aldı.

slack gitsin

Slack Gitsin, Slack'te yapabileceklerinizi yaparken, çok daha az memory tüketen bir Command Line Interface (CLI). Yasin'in yaklaşık iki günde yazdığı client sayesinde Slack'in memory kullanımını 20 MB'a kadar düşürebiliyorsunuz. Bu, Slack uygulamasına göre memory kullanımınızda yaklaşık yüzde 95'lik bir tasarruf anlamına geliyor. Yasin, Slack Gitsin üzerinde çalışmaya devam ederek, bilgisayarınıza sağladığı verimliliği arttırmayı deniyor.

Slack'in popülerliği, aynı zamanda kullanıcısı olan birçok geliştiriciye ilham vermeye devam ediyor. Slack odaklı bir diğer yerli GitHub projesi Slack Agile ve diğer tüm yerli GitHub projeleri için bağlantıları izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.