Trim: İstenmeyen abonelikleri kapatan sohbet botu

Trim: İstenmeyen abonelikleri kapatan sohbet botu

Sohbet botları yeni dönemin iddialı dikeyi olma yolunda ilerliyor. Trim adlı akıllı sohbet botu da kişisel harcamalar konusunda önemli bir boşluğu doldurmak istiyor.

Trim, kullandığınız banka hesabınızla bağlantı kurarak gereksiz harcamalarınızdan sizi kurtarmaya çalışıyor. Yaptığınız harcamaları, banka hesabınızdaki bakiyeyi ve abone olduğunuz servisleri Trim'e sorarak öğrenebiliyorsunuz. Ayrıca Facebook veya kısa mesaj üzerinden harcama bildirimleri de alabiliyor ve aboneliklerinizi iptal edebiliyorsunuz.

Girişimin kurucu ortağı ve CEO'su Thomas Smyth'e göre paranızı kullanmak dışında mobil banka uygulamanız ile yaptığınız her şeyi Trim ile yapmanız mümkün. Trim ekibinin öngörülerine göre şimdiye dek 6 milyon dolar tasarruf sağlamış. İptal işlemini yapabilmek için size bir e-posta gönderiyor ve süreci tamamlıyor. Kimlik doğrulaması vb. ek bilgi gerektiren durumlarda da gerekli yönlendirmeyi yapıyor.

San Francisco merkezli girişimin şimdilik ne kadar verimli olacağını bilmiyoruz ama şimdiden 2,2 milyon dolarını almayı başarmış. Sound Ventures ve Eniac Ventures'ın liderlik ettiği yatırım turuna ünlü oyuncu ve yeni internet yatırımcısı Ashton Kutcher da katılmış.

Şu anda 7 aylık bir servis olan Trim, sadece bankacılık uygulamalarına değil kişisel finans uygulamalarına bir alternatif olmayı hedefliyor. Şimdilik ücretsiz olarak kullanılabilse de Trim'e yakında ücretli ek özelliklerin dahil edilmesi hedefleniyor. Diğer yandan Trim bazı abonelik iptallerini bizzat yapmak için iptal işlemi başına 6 dolar alıyor.

Sanırım istenmeyen aboneliklere para ödemek bir çok kişinin yaşadığı bir durum. Fakat bildiğim kadarıyla Türkiye'de bu işi yapan herhangi bir uygulama/sohbet botu bulunmuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.