Nest'in kameraları artık kişileri tanıyacak

Nest'in kameraları artık kişileri tanıyacak

Google'ın 2014 yılında satın aldığı ev otomasyon teknolojileri geliştiricisi Nest, kameralarına yeni bir özellik daha ekledi. Bugünden itibaren Nest Cam ve Dropcam kameraları insan hareketlerini tanıyarak ev sahibine bildirim gönderebilecek.

Google dahilindeki şirket, Nest Cam adlı kablosuz ağ kamerasını bundan bir yıl kadar önce duyurmuştu. Nest'in akıllı termostat ve duman dedektörüyle entegre çalışan Nest Cam ve daha önce tanıtılan Dropcam, bundan sonra insanları tanıyacak. Google'ın görüntü tanıma teknolojilerini kullanan yeni yazılım, bir insan kayda girdiğinde bildirimle haber verecek. Eğer kayda giren kişinin bir insan olduğundan emin olursa ikinci bir bildirim daha paylaşacak.

Bu noktada hemen belirtelim Nest, evler için güvenlik kameraları çözümü sunan Dropcam’i 2014 yılında 555 milyon dolara satın almış ve bu alana ciddi bir giriş yapmıştı.

Görüntü tanıma sistemi nasıl çalışacak?

Bu yeni özellik farklı alanlarda kullanıcıların işine yarayabilir ve elbette kullanıcıların inisiyatifine açık olacak. Yani isterseniz bu özelliği kullanmayabileceksiniz. Fakat kameraların görsel tanıma işlemine devam edip etmediği net değil. Sadece bildirimler mi gönderilmiyor ve Nest, yani Google kendi yorumlamalarını geliştirmek için anonim olarak tanıma işlemini yapıyor olabilir.

Bulut tabanlı kamera sisteminde söz konusu kayıtlar Nest kullanıcıları tarafından görülebiliyor ve 'kişi' (person) olarak etiketleniyor. Dolayısıyla kameraya bir köpek girerse bu bir bildirim olarak gönderilmiyor. Tabi Google'ın kişi tanımlamasını nasıl yaptığını ve bu konuda ne kadar başarılı olduğunu bilemiyoruz. Bununla beraber iyi bir iş çıkaracağını da düşünmüyor değilim.

Bu yeni özelliğin görüntülü alarm sistemleri pazarına nasıl bir etki yapacağını ise önümüzdeki dönemde hep birlikte göreceğiz. Nest'in kurucu CEO'su Tony Fadel'in de şirketten ayrıldığını paylaşmadan da geçmeyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.