Nest, Dropcam'i 555 milyon dolara satın aldı

Nest, Dropcam'i 555 milyon dolara satın aldı

Mayıs ayının sonunda Dropcam'i satın almak için görüşmelere başlayan Nest Labs, satın almayı bitirdi ve Nest'in Dropcam'i satın aldığını resmi blogu üzerinden yaptığı bir açıklamayla duyuruldu. Resmi açıklamada anlaşmanın finansal değerinden bahsedilmemiş olsa da, satın almanın nakit olarak 555 milyon dolarlık bir bedelle gerçekleştiği söyleniyor.

Bildiğiniz gibi Google, Nest'i 3.2 milyar dolar karşılığında satın almıştı. İlk etapta karşımıza akıllı termostat olarak çıkan Nest, daha sonra ürün gamına duman dedektörünü eklemişti. Şimdi de evler için güvenlik kameraları çözümü sunan Dropcam'i satın almasıyla, akıllı ev çözümleri anlamında Nest çok yakında 360 derece çözümler sunmaya ve her evin kapısını çalmaya başlayabilir.

2009 yılında kurulan Dropcam, sunduğu çözümle akıllı telefonlar üzerinden ya da PC'den kurulu kameralarla güvenlik açısından evinizi izlemenize yardım ediyor. Gelişmiş kameralara sahip geniç açılılı Dropcam'lerde zoom yapabilme kabiliyeti ve kayıtları buluta depolama gibi özellikler de bulunuyor. Dropcam'in, klasik Dropcam ve Dropcam Pro olmak üzere iki versiyonu bulunuyor.

Google'ın sahibi olduğu Nest tarafından satın alınmasıyla birlikte, artık Dropcam de Nest ailesine katılarak, akıllı termostat ve duman dedektörünün yanındaki yerini almış oldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.