Google'ın satın aldığı Nest, Dropcam'la evin içini gözetlemeye hazırlanıyor

Google'ın satın aldığı Nest, Dropcam'la evin içini gözetlemeye hazırlanıyor

Google'ın 3,2 milyar dolara satın aldığı Nest'in yeni bir girişimi satın almak için görüşmeler yürüttüğü söyleniyor. The Information paylaştığı habere göre kamera üretiminin haricinde görüntünün akıllı telefona ve bilgisayara aktarımını sağlayan Dropcam'la Google'ın pazarlığının hangi aşamada olduğu henüz bilinmiyor.

İki tarafın da haberi yalanlamaması, iddianın Apple'ın akıllı ev sistemini gelecek hafta tanıtacağı söylentileri ile eş zamanlı yayınlanması, haberin aslında kurumsal bir PR taktiği olarak da görülüyor. Spekülasyonlar bir tarafa, akıllı mobil cihazlara yayın yapabilen 150 dolarlık kamera, Nest'in ürün gamına çok değerli bir katkı sağlayabilir.

Nest'in ürünlerinde de olduğu gibi evin kablosuz ağına bağlanan Dropcam akıllı cihazlardan ve PC'den kontrol edilebiliyor. 720p video kaydetme, gece görüşü ve yakınlaştırma özellikleri de bulunan Dorpcam'ın Pro versiyonunda görüntüleri bulutta saklama hizmeti de sunuluyor, Pro versiyonun fiyatı 199 dolar.

Google'ın evdeki kameraya da girmesiyle birlikte kullanıcıların bağlantılı ev ürünlerine nasıl bir tepki vereceğini birlikte göreceğiz. Apple'ın da dahil olmayı planladığı pazarda ilerleyen süreçte önemli bir rekabet yaşanacak görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.