Nest üçüncü ürününü nihayet duyurdu: Nest Cam

Nest üçüncü ürününü nihayet duyurdu: Nest Cam

Geçen yılın başlarında Google tarafından satın alınan ev otomasyon teknolojileri geliştiricisi Nest, akıllı termostat ve duman dedektöründen sonra üçüncü ürününü de nihayet duyurdu. Nest Cam adı verilen kablosuz ağ kamerası, firmanın diğer ürünleriyle entegre çalışacak şekilde hazırlandı.

Yaklaşık bir yıl önce ev içi güvenlik kameraları çözümü üreten Dropcam'i 555 milyon dolara satın alan Nest'in yeni ürünün tasarımı Dropcam'in tasarımına çok benziyor. Ağırlıklı olarak yazılım tarafında farklılıklar içeren Nest Cam, özellikle Google'ın nesnelerin internetine yönelik hazırladığı Android Brillo işletim sistemine uyumlu hale getirilebilecek. Selefi Dropcam'den bir başka önemli farklılığı da video çözünürlüğünün 1080p'ye yükseltilmiş olması (Dropcam'de 720p idi). Kameraya gece görüş becerisini artırmak için 8 kızılötesi LED eklenmiş.

Nest Cam, diğer iki Nest ürünü için de kullanılan aynı Nest akıllı telefon uygulaması üzerinden kontrol edilebiliyor. Dropcam'de olan, uygulama aracılığıyla sesli iletişim özelliği de Nest cam'de korunmuş.

ABD'de önümüzdeki hafta teslimatına başlanacak olan Nest Cam için 199 ABD doları fiyat belirlenmiş. Kamera kayıtlarının Nest'in aynı etkinlikte duyurduğu Nest Aware bulut servisinde saklanmasını istiyorsanız ayrıca 10 ABD doları aylık abonelik ücreti ödemeniz gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.