Tencent, 10,2 milyar dolar değerlemeli anlaşmayla Supercell'in yeni sahibi oluyor

Tencent, 10,2 milyar dolar değerlemeli anlaşmayla Supercell'in yeni sahibi oluyor

Çinli Tencent, Clash Of Clans gibi popüler mobil oyunların geliştiricisi Supercell'in çoğunluk hissesini nihayet satın alıyor. Resmi açıklama Softbank'tan geldi ve Supercell'in değerlemesi 10,2 milyar dolar oldu.

Tencent'in Supercell'in çoğunluk hisselerini alacağı geçtiğimiz Mayıs ve Haziran aylarında gündeme gelmişti. Nihayet resmi olarak açıklanan bilgilere göre Tencent, 8,6 milyar dolar karşılığında Supercell'in çoğunluk hissesine sahip oldu. SoftBank da Supercell hisselerini elden çıkarmış oldu.

Kısa bir hatırlatma yapmak gerekire Japonya’nın önde gelen internet ve telekom şirketi SoftBank, 2013 yılında Supercell’in yüzde 51’ini 1,53 milyar dolara satın almıştı. 2015 yılında ise Supercell’deki hisse oranını yüzde 73’e yükseltmişti. Bugün gelinen noktada ise Tencent, SoftBank'ın Supercell'den çıkma istediğini karşılamış oldu.

Supercell'in merkezi Helsinki'de kalacak

Gelen bilgilere göre anlaşma bu yılın 3. çeyreğinde tamamlanacak ve Supercell'in yüzde 84'ü Tencent'in olacak. Kalan yüzde 16'lık hisse ise Supercell çalışanlarında kalmaya ve şirket bağımsız olarak faaliyetlerini sürdürmeye devam edecek. Şirketin merkezi de Helsinki'de kalacak.

Hem SoftBank hem de Tencent bu anlaşmadan memnun gözüküyor. Tencent Başkanı Martin Lau, önde gelen oyun şirketleriyle uzun soluklu stratejik işbirliklerine odaklandıklarını söylüyor ve Supercell'in eşsiz kültürünü bozmayacaklarını ekliyor. Ikkka

Tencent, 853 milyon* aktif kullanıcıya sahip olan QQ, 697 milyon* kullanıcıya sahip olan popüler mesajlaşma uygulaması WeChat ve League Of Legends'i geliştiren Riot Games'in tamamına sahip. Yani önümüzdeki Supercell oyunlarının Çin'de ve dünya genelinde daha da popülerleşmesi işten bile değil.

Supercell kurucu ortağı ve CEO'su Ilkka Paananen'in açıklamasını da şurada okuyabilirsiniz.

*2015 4. Çeyrek

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.