Uber, şimdi de Fiat Chrysler ile sürücüsüz otomobil için masaya oturdu

Uber, şimdi de  Fiat Chrysler ile sürücüsüz otomobil için masaya oturdu

Sürücüsüz/otonom otomobil alanındaki şirketlerin yakınlaşması devam ediyor. Farklı kaynaklardan gelen bilgilere göre Uber ve Fiat Chrysler bu alandaki teknoloji üretiminde birlikte hareket edecek.

Bloomberg ve Wall Street Journal kaynaklarından alınan bilgilere göre iki şirket sürücüsüz otomobil konusunda arasındaki görüşmeler başlangıç aşamasında. Ancak kesinleşmiş bir şey yok, hatta Uber'in elinin bu konuda daha açık olduğu malum. Üstelik Toyota'dan yatırım almış ve bir işbirliği anlaşması da duyurmuştu.

Uber, şehir içi taşımacılıktaki konumu ve piyasa değeriyle elbette önemli bir güce sahip ama otomobil üreticilerinin de tamamen Uber'e bel bağlamadığı aşikar. Örneğin Ford, bu dedikodular öncesinde Google ile anlaşma imzalamıştı. Amazon ile görüşmeler yaptığı da gelen bilgiler arasında.

Diğer otomobil üreticileri de sürücüsüz otomobil teknolojileri konusunda elini korkak alıştırmıyor. Volkswagen'in Gett'e 300 milyon dolar yatırım yapması, GM ile Lyft anlaşması ve Apple'ın Didi Chuxing'e 1 milyar dolar yatırım yapması bu alandaki kaydedeğer gelişmelerden bazıları.

Carneige Mellon Üniversitesi robotik bölümlerinden 50 bilimadamını bünyesine katan ve Pittsbugh'da Uber Advanced Technologies Center'i kuran Uber, CMU ile arasını düzeltmek için 5,5 milyon dolarlık bir yatırım da yapmıştı.

Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu'ndan 3,5 milyar dolar yatırım alan Uber'in bundan sonra neler yapacağını merak etmemek elde değil...

Görsel Kaynak: Shutterstock

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.