Tinder, üyelikte yaş sınırını 18'e yükseltti

Tinder, üyelikte yaş sınırını 18'e yükseltti

2012'de kurulan ve günümüzün en popüler partner bulma uygulaması haline gelen Tinder, alt yaş sınırını 13'ten 18'e çıkardı. Bu gelişmeyi duyana kadar, pek çok insan gibi ben de alt yaş sınırının 18 değil de 13 olduğunu bilmiyordum. Yapılan açıklamada, "şimdiye kadar 18 yaş altındaki Tinder üyelerinin asla 18 yaşından büyük kişilerle eşleştirilmediği" bilgisine de özellikle yer verildi.

Yani, yeni dönemde, 18 yaşından küçükler Tinder kullanamayacak. Kısa süre önce ücretli abone sayısının 1 milyonu aştığını bildirmiştik. Bu gelişmenin, ücretli abone sayısında negatif bir etki göstereceğini sanmıyorum. Medyaya pek yansımamış olsa da, 18 yaş altı ergenlerle ilgili yaşanmış olumsuz deneyimlerin, bu tedbirde pay sahibi olduğu düşünülebilir.

tinder

Ağırlıklı kullanıcı yaş grubu 25-34

Toplamda 50 milyonu açan aktif kullanıcı sayısı içinde, en ağırlıklı yaş grubu %41'le 25-34. İkinci sırada ise %39'la 16-24 yaş grubu geliyor. 35-44'lük orta yaş grubu ise %15'lik bir paya sahip. İkinci baharcı 45 üstü grubun oranı ise %5 olarak kayıtlara geçiyor. 18 yaş altı kullancıların tam bir sayısı paylaşılmadığı için, Tinder'ın kullanıcı sayısında dramatik bir düşüş yaşanır mı bilemiyoruz. Tinder kullanıcılarının %70'inin, diğer dating sitelerini ve uygulamalarını da kullanıyor oluşu, pazarın geçirgen olduğu verisini gösteriyor. Bununla birlikte, Tinder'ın ücretli premium üyelik satışı konusunda rakiplerinden avantajlı olduğunu gösteren istatistikler de yok değil.

Tinder dating app photo

Beğenirsen sağa, beğenmezsen sola kaydır

Uygulama hakkında fikri olmayan ve "bi arkadaşım merak ediyor" diyenler için özet bilgi vermek gerekirse; Tinder, iOS ve Android tabanlı mobil cihazlara kurulabilen, Facebook ile üye girişi yapılmasıyla profil oluşturulan, Facebook'taki bilgiler ve fotoğraflarları baz alan bir "arkadaşlık" uygulaması. Üye olan kişiler, karşılaşmak istedikleri profillerin cinsiyet, yaş ve konum bilgilerini giriyor ve uygulama eşleştirmeler yapıyor. Ekrana sırasıyla gelen kişilerin fotoğraflarını sağa kaydırmak ilgileniyorum, sola kaydırmak ilgilenmiyorum anlamına geliyor. Şayet sizin ilgilendiğiniz kişi de aynı seçimi sizin için yaparsa, uygulama her iki kişiye bildirim göndererek "buyurun sohbete" diyor. Ücretsiz üyelikte belli beğenme adet sınırlamaları bulunuyor. Premium üyelik paketinde yanlışlıkla beğenme veya beğenmeme durumlarına karşı "geri alma", uzak konumlardaki kişileri görüntüleme ve sınırsız beğenme gibi ekstralar bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.