Yolculuğa çıkmadan önce mutlaka göz atmanız gereken 20 uygulama

Yolculuğa çıkmadan önce mutlaka göz atmanız gereken 20 uygulama

Seyahate çıkmaya karar vermek kimileri için oldukça zorken kimileri için son derece basit oluyor. Bir seyahat planı çıkarmak, hava durumunu kestirebilmek, rotaları belirlemek, nerede konaklanacağına karar vermek gibi aşamalar çoğu kişi için göz korkutucu olabiliyor. Bu nedenle bunları düşünerek zaman kaybetmek yerine günlük rutinine dönmeyi tercih edenlerin sayısı da azımsanmayacak kadar yüksek oluyor.

Oysa akıllı telefon ve saatlerin, tabletlerin günlük hayata bu kadar uyum sağlamasına izin verilmişken, neden seyahatleri planlama konusunda da mobil cihazlara danışılmasın ki? Eğer sosyal ağlara mobil cihazdan girip arkadaşlarınızla görüşebiliyorsanız; elbette otelleri de araştırabilir, uçak fiyatlarına bakabilir, görülmesi gereken yerleri listeleyebilirsiniz.

Ulaşım ve seyahat konusunda uygulama mağazalarında indirilmeyi bekleyen çok sayıda uygulama bulunuyor. Peki kaçı gerçekten işe yarıyor? Hangi kolaylıkları sunuyor? Hangilerini seyahat öncesinde, hangilerini seyahat sırasında kullanmalı? İşte bu sorulara cevap niteliğinde olan 20 popüler mobil uygulama...

1. Airbnb

Seyahat uygulaması Airbnb

Bu uygulama, kullanıcıların internet üzerinden dünyanın birçok noktasındaki evlere göz atıp konaklayacak yer bulmalarına imkan sağlıyor. Dünyanın 191 ülkesinde ve 34 bin farklı şehrinde kalabilecek ev sunan uygulamada evlerini kiralayan ev sahipleri de bundan gelir elde etmiş oluyor.

2. Booking

Seyahat uygulaması Booking

Kullanıcıların yaklaşık 900 bin adet otel, ev, pansiyon gibi tesis ile buluştuğu, seyahat türüne göre konaklayacak yer seçebildiği, rezervasyon yapabildiği bir platform olan Booking, kullanıcılara dünyanın hemen her yerinden farklı fırsatlar sunarak uygun fiyatlara farklı noktalar keşfedebilmelerine yardımcı oluyor.

3. CityMaps2Go

Seyahat uygulaması CityMaps2Go

Şehirlerin gezip görülecek noktalarını kategorilerine göre inceleme şansı veren bu uygulamanın en önemli özelliği çevrimdışıyken de kullanılabilmesi. Kullanıcı sadece uygulamada gideceği şehri belirtiyor ve uygulama o rotada bulunan otelleri, kafeleri, müzeleri ve daha birçok yeri listeliyor. Listeleri ise değerlendirmelere ve verilen puanlara göre düzenliyor. Böylece popüler noktalar hakkında fikir sahibi de olunabiliyor.

4.Couchsurfing

Seyahat uygulaması Couchsurfing

5 milyondan fazla kullanıcısı olan Couchsurfing, üyelerine otelde veya herhangi bir tesiste oda kiralamak yerine gidilecek şehirde yaşayan yerel insanların evinde misafir olma, dostluklar kurma, rehber bulabilme imkanı sunuyor. Ancak asıl nokta bu ağırlamaların kesinlikle ücretsiz olması! Böylece kullanıcılar o şehirde yaşayanların evinde, yerel hayatı deneyimleme şansı buluyor, birbirlerini karşılıklı olarak ağırlıyor, az bütçeli gençler ve gezginler çok daha fazla yeri çok daha uzun sürelerde gezebiliyor.

5. Google Translate

Seyahat uygulaması Google Translate

Yurt dışı seyahatlerinde yerel dili bilmemek bazen sorun olabiliyor. Google Translate ise kelimeleri, cümleleri birebire yakın halleriyle tercüme ederek iletişim kurmayı kolaylaştırıyor. Ayrıca bu uygulama fotoğraf üzerindeki metinleri tarayarak istenen dile çevirebiliyor.

6. Havaalanı resmi uygulamaları

Seyahat uygulaması havaalanı resmi uygulamaları

Türkiye’deki havaalanlarının uçak varış bilgilerini, uçuş kapılarındaki son durumlarını görmeye yarayan Havaalanı uygulaması ile rötar sürelerine kadar uçuşla ilgili birçok bilgiye erişme şansı veriyor.

7. iFly

Seyahat uygulaması iFly

Çok sık uçanlar için oldukça kullanışlı olan uygulamadan dünyadaki 700 havaalanının uçuş detaylarına, araç sahipleri için park yerlerine, kafelerine ve daha birçok şeye ulaşılabiliyor. Özellikle aktarmalı uçuş yapacak olanlara zamanı nasıl değerlendirebileceklerine dair plan yapabilme olanağı sağlıyor.

8. Jet Lag Rooster

Seyahat uygulaması Jet Lag Rooster

Uzak mesafe yol kat edeceklerin jet lag çilesi bu uygulamayla son buluyor. Bulunulan yer ve gidilecek yerdeki zaman farkını yolculuk tarihi ve saatini de hesaba katarak kullanıcıya en iyi uyku planını çıkaran uygulama, uykudan en verim alınabileceği saatleri de bir çizelge üzerinde gösteriyor.

9. LiveTrekker

Seyahat uygulaması LiveTrekker

Seyahat sırasında gidilen rotaları kayıt altına alan uygulama, daha sonra dönüp interaktif harita üzerinde nerelere, ne kadar hızla gidildiğine bakmak ve sosyal ağlarda paylaşmak için son derece ideal. Ayrıca uygulamaya fotoğraf, not, ses kaydı, video gibi içerikler yükleyerek tam anlamıyla bir seyahat günlüğü de oluşturulabiliyor.

10. Momondo

Seyahat uygulaması Momondo

Uçak bileti fiyatları karşılaştırma uygulaması olan Momondo, filtreleme özelliğiyle belli kriterlere göre fiyatların listelenmesine imkan sağlıyor. Özellikle Avrupa seyahatleri için oldukça kullanışlı olan uygulama, gidilecek tarihteki ve yakın zamanlardaki uçuşların fiyatlarını da gösterebiliyor.

11. PackPoint

Seyahat uygulaması PackPoint

PackPoint kullanıcılarının gideceği bölgede ne gibi aktiviteler olduğunu, bu aktiviteler için yanında neler taşıması gerektiğini gösteren bir listeleme uygulaması. Ayrıca uygulama hava durumuna göre kullanıcıların çantasında bulundurmasında fayda olan şeyleri gösterebildiği gibi çantada bulunanlarla ilgili not tutmaya da yarıyor.

12. Ship Mate

Seyahat uygulaması Ship Mate

Uçakla değil de gemiyle seyahat etmeyi planlayanlar için hangi yolcu gemilerinin hangi rotalara gideceğini, nerelere uğrayacağını, rotalarda gidilmesi gereken yerleri, gemide bulunan diğer yolcuları bulmaya yarayan Ship Mate, diğer yolcularla iletişim kurmaya da imkan sağlıyor.

13. Skyscanner

Seyahat uygulaması Skyscanner

Farklı havayolu firmalarının uçuş detaylarını ve fiyatlarını karşılaştırma fırsatı veren uygulamanın bunların yanı sıra araç kiralama ve otel bulma özellikleri de bulunuyor. Seyahat planlamadan önce hangi tarihte hangi havayolu şirketinin daha uygun fiyat sunduğunu bulmak ve doğru seçimi yapmak için oldukça ideal bir uygulama.

14. Time Out

Seyahat uygulaması Time Out

Gidilecek seyahat noktasındaki yeme, içme ve eğlence mekanlarını listeleyen Time Out uygulaması, yakın zamanda gerçekleşecek güncel kültür, sanat, müzik etkinliklerini de göstererek kullanıcıların plan yapmasını kolaylaştırıyor. Ayrıca mekanların adres bilgilerini harita üzerinden göstererek mesafeyi hesaplama imkanı da veriyor.

15. TravelMath

Seyahat uygulaması TravelMath

Yurt içi ya da yurt dışı seyahat planlarken ilk akla gelen şeylerden birine cevap veren TravelMath uygulaması, bulunan nokta ile varılmak istenen nokta arasında mesafeyi ölçüyor. Daha sonra bu iki yer arasında gerçekleşecek seyahat için en uygun ulaşım aracını ve ne kadar sürede varılabileceğini belirleyerek kullanıcıların işini daha da kolaylaştırıyor.

16. TripAdvisor

Seyahat uygulaması TripAdvisor

Çok kapsamlı bir seyahat planlama uygulaması olan TripAdvisor, gerçek kullanıcı değerlendirmelerine göre otel, restoran, kafe, müze gibi noktalar hakkında bilgi sahibi olmayı sağlıyor. Yakınlarda bulunan fırsatlara ulaşma şansı veren uygulama, bunun yanı sıra rezervasyon yapabilmeye de imkan veriyor. Ayrıca TripAdvisor ile kullanıcılar uçak biletlerini de karşılaştırarak kendileri için en uygun fiyatlı uçuşları da görebiliyorlar.

17. Tripit

Seyahat uygulaması Tripit

Bir seyahat acentesi mantığı ile kullanıcılarının uçak, otel, araç kiralama, mekan rezervasyonları gibi bilgilerini bir arada tutabilmelerine olanak sağlayan Tripit uygulaması, bu detaylara kişinin e-posta kutusu aracılığıyla ulaşıyor. Gereken anda kullanıcının e-postalarını tek tek kontrol ederek zaman kaybetmesini önleyen uygulama, tüm bilgileri tek bir yerde toplayarak uygulama üzerinden gezideki diğer kişilerle paylaşılmasını da kolaylaştırıyor.

18. Wi-Fi Finder

Seyahat uygulaması Wi-Fi Finder

Seyahat ederken internet noktası bulmak oldukça zor olabiliyor. Wi-Finder uygulaması, bulunan bölge içerisindeki tüm kablosuz internet ağlarını göstererek kullanıcıların işlerini kolaylaştırıyor. Diğer kullanıcıların yorum ve değerlendirmelerine yer verilen uygulamada şifreli ağların şifrelerinin ne olduğuna dair bilgiler de yer alıyor.

19. Zomato

Seyahat uygulaması Zomato

Yemek yemek için uygun bir yer bulmak herkes için kolay olmayabiliyor. Hele daha önce hiç bulunulmamış bir ülkenin herhangi bir şehrindeyken nerede ne yenileceği, ne kadar ödeneceği gibi sorular çok daha fazla önem kazanıyor. Zomato da kullanıcılarının konumlarına en yakın restoran, kafe gibi işletmeleri, konseptlerini, menülerini ve değerlendirmelerini listeleyen, rezervasyon yapabilme imkanı veren kullanışlı bir uygulama olarak farkını ortaya koyuyor.

20. XE Currency

Seyahat uygulaması XE Currency

Farklı para birimlerine uyum sağlamak her zaman kolay olmayabiliyor. İşte bu uygulama, tüm para birimlerini günlük döviz kuruna göre çevirerek yapılacak harcamaların istenen birime göre karşılığını hesaplayabiliyor. Bu sayede restoranda, otelde, mağazada veya herhangi bir yerde ödeme yaparken birimleri hesaplamak için zaman kaybetmeye gerek kalmıyor.

Görsel Kaynak: Shutterstock

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.