Mobil uygulama dünyasında 2016 trendleri: Video, chatbotları ve mobil VR

Mobil uygulama dünyasında 2016 trendleri: Video, chatbotları ve mobil VR

Webrazzi Mobil'16 Konferansımızın son oturumda bundan yaklaşık bir yıl önce yayınladığı Typorama uygulamasıyla küresel bir başarı yakalayan Apperto'nun kurucu ortağı Sarp Erdağ, yılın mobil uygulama geliştirme trendlerini anlattı.

Sarp Erdağ'a göre yılın en önemli trendleri şunlar:

video-app

Video

Sarp Erdağ'ın 2016 yılı trendler listesinin ilki video. Türkiye'de 4.5 G'ye geçişle birlikte zengin içerik tüketiminin hızlanması mobilde video içeriğinin tüketimi için önemli bir avantaj yaratıyor. Periscope, Facebook'un yakın zamanda satın aldığı Masquerade ve Musically gibi farklı uygulamalar video tüketiminin nasıl çeşitleneceği hakkında fikir veriyor. chat-bots

Chat bot'lar

Facebook'un f8 geliştirici konferansında Messeger'ı botlara açmasıyla birlikte alışverişten haber okumaya, bilgi edinmeden eğlenceye ve oyuna kadar birçok farklı etkileşim bot'larla yeniden keşfedilecek. Potansiyel büyük.

Uygulama endeksleme

Birçoklarımızın aşina olduğu trend, arama sonuçları ve uygulama içerikleri arasındaki sınır giderek daha flu hale getiriyor.

mobilevr

Mobil VR

Sanal gerçeklik aramızdaki en yeni platformlardan biri ve mobiliteye yeni bir anlam kazandırıyor. Sanal gerçeklik başlıklarıyla gitmediğiniz mekanlarda gezinebilmeniz mümkün hale geliyor. Google Cardboard gibi uygun fiyatlı sanal gerçeklik başlıklarıyla birlikte Facebook ve YouTube'un 360 derece videolara yaptığı yatırım bugün herkesi cezbediyor.

nesnelerin-interneti

Nesnelerin İnterneti

Mobil uygulama geliştiricilerin gittikçe daha fazla ilgisini çeken bu alanda da yapılacak çok iş var. Sizi ayağına çağıran tüm nesneleri uzaktan, mobil arayüzler aracılığıyla kontrol ediyor olmak, bant genişliğinin artmasıyla artık bugünün konusu.

Giyilebilir Teknolojiler

Akıllı saatlerin dışında T-shirt'lerden, ayakkabılara ve uyku düzenleyicilere kadar yüzlerce farklı donanımı sağlık, kişisel bakım ve fitness ile birleştiren teknolojiler için hala gidecek yer olduğunu belirtiyor Sarp Erdağ.

React Native, SWIFT, Mobile Backends, Material Design

Farklı platformlarda çalışan geliştiricilere React ile aşina olmalarını tavsiye eden Sarp Erdağ'ın bir diğer önerisi de SWIFT ile bir an önce çalışmaya başlamak. Material Design'ın ise yıl sonuna doğru popülerliğini yitireceğini söylüyor Erdağ.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.