Yetişkinlerde akıllı telefon kullanımının en hızlı arttığı ülke Türkiye

Yetişkinlerde akıllı telefon kullanımının en hızlı arttığı ülke Türkiye

Washington merkezli Pew Araştırma Merkezi, yeni küresel çalışmasında akıllı telefon kullanım oranlarını detaylı şekilde masaya yatırıyor. Araştırmada Türkiye'deki akıllı telefon kullanım oranlarına da yer veriliyor.

Pew, gelişmiş ülkelerde teknoloji ve internet kullanımının elbette daha yüksek olduğunu ancak gelişmekte ülkelerin aradaki farkı kapatmak üzere ilerlediğini gösteriyor. Akıllı telefon ve internet kullanım oranının gelirle olan doğrusal ilişkisine de değiniliyor.

turkiye akilli telefon kullanimi2013'te 21 gelişmekte olan ülkenin internet kullanım medyanını yüzde 45 olarak veren Pew, 2015'te bu oranın 2015'te yüzde 54'e yükseldiğini ifade ediyor. Araştırmaya dahil edilen 11 gelişmiş ülkede ise bu oran yüzde 87. Türkiye'nin sıralamadaki yerine baktığımızda ise Türkiye yüzde 72  ile küresel ortalamanın (%67) üzerinde yer alıyor.

Ülkemizin genç nüfusunda akıllı telefon ve internet kullanımının yüksek olması pekala bilindik bir durum ve Pew'in araştırmasına da bunu gözler önüne seriyor. Türkiye'de 18-34 arası gençlerde akıllı telefon kullanım oranı yüzde 93 olarak veriliyor.

34 yaş üzeri yetişkinlerde ise aynı oran yüzde 53'te kalıyor ancak aynı kitleye küresel çerçevede bakıldığında, Türkiye 31 puan artışla ilk sırada geliyor. 2013-2015 arasındaki perpsektifte Türkiye'yi Ürdün, Malezya ve Şili takip ediyor.

Sosyal ağ uygulamalarının kullanım oranı

Pew, yine yetişkinler dikkate alındığında sosyal ağ uygulamalarının kullanımında Türkiye'yi 5. sırada gösteriyor. İlk 5 ülke Ürdün (%90), Endonezya (%89), Filipinler (%88), Venezüela (%88) ve Türkiye (%87) şeklinde sıralanıyor.

Detaylı olarak şu adreste görebileceğiniz araştırmanın aslında çok sürpriz sonuçları yok. Genel olarak bildiğimiz eğilimleri somutlaştırıyor ve Türkiye pazarının aslında mobil uygulamalar açısından büyük bir potansiyele sahip olduğunu bir kez daha doğruluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.