Sanal gerçeklik uygulaması Blippar 54 milyon dolarlık yatırıma imza attı

Sanal gerçeklik uygulaması Blippar 54 milyon dolarlık yatırıma imza attı

Geçtiğimiz yıl 45 milyon dolar yatırım alan ve fiziksel nesneler için arama motorunu tanıtan Blippar, 1 yıl sonra 54 milyon dolarlık yeni bir yatırıma daha imza attı.

Bildiğiniz gibi Blippar, belli işaretleri ve fiziksel nesneleri tanıyan bir sanal gerçeklik uygulaması. Ancak rakiplerine nazaran zaman içinde oldukça ilerleyerek markalar ve yayıncılarla işbirliği yapmaya başlamış ve geçtiğimiz yıl da fiziksel nesneler için arama motorunu tanıtmıştı.

D serisi yeni yatırım turu Malezya Hükümeti'nin stratejik yatırım kolu Khazanah Nasional Berhad tarafından yapılmış ve mevcut yatırımcılar da bu tura katılmış. Şimdiye kadar tohum yatırım haricince 45 milyon dolarlık yatırım alan Blippar, bu yatırımı fiziksel nesnelere dönük arama motorunu geliştirmek,  yapay zeka teknolojilerini geliştirmek ve SanFrancisco'daki 60 kişilik mühendislik ekibini büyütmek için kullanacak.

Önümüzdeki yıllarda akıllı gözlüklerin yaygınlaşmasıyla Blippar teknolojisinin oldukça önemli bir değer taşıyacağını öngörebiliriz. Ancak bu işin başındaki isim olan Google'ın Blippar'a alternatif kendi teknolojisini geliştirmekte olduğu da malum.

Hatırlarsanız Webrazzi Summit 2013'te Ambish Mitra'yı , Webrazzi Summit 2014'te ise Blippar Türkiye Ortağı Mikela Eskenazi'yi ağırlamıştık . 2013'te Webrazzi Summit biletleri için Blippar ile ortak bir çalışma da yapmıştık.

2011 yılında kurulan girişim, İstanbul ofisini 2014'te açmıştı ve Blippar CEO’su Ambarish Mitra Türkiye'nin potansiyelinden etkilendiklerini söylemişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.