Onuncu ofisini İstanbul'da açan Blippar'ın CEO'su Ambarish Mitra: Türkiye pazarından çok etkilendik

Onuncu ofisini İstanbul'da açan Blippar'ın CEO'su Ambarish Mitra: Türkiye pazarından çok etkilendik

Geçen yıl Webrazzi Summit 2013'e katılanların 2700 kez kullandığı artırılmış gerçeklik uygulaması Blippar, Türkiye ofisinin açılışını yaptı. İstanbul'da açılan yeni ofis Blippar'ın dünya çapındaki 10. ofisi oldu.

En popüler artırılmış gerçeklik platformlarından biri olan Blippar, uzun süredir Türkiye'de akıllı telefon kullanıcılarına hitap ediyordu. Biz de Webrazzi 2013'te Blippar ile bir uygulama yapmış, Blippar'ın kurucusu ve CEO'su olan Ambarish Mitra'yı konuşmacı olarak ağırlamıştık. Bu yılki Webrazzi Summit 2014'te ise Blippar Türkiye Ortağı Mikela Eskenazi "Augmented Reality ve Markalar" oturumunda bir sunum yapmıştı.

Türkiye'de günden güne daha geniş çaplı kampanyalar düzenleyen Blippar'ın Türkiye'de bir ofis açmak konusunda bir çok girişimden daha hızlı davranması dikkat çekici. Türkiye ofisinin açılışı için bir kez daha İstanbul'a gelen Ambrish Mitra'yı British Technology Summit 2014'te yakaladık ve kendisiyle bir röportaj yaptık. Mirta'dan Türkiye pazarına resmi bir ofisle adım attıklarının detaylarını öğrendik.

Blippar CEO'su ve kurucu ortağı Ambarish Mitra, biz kez daha Türkiye’nin kendileri için çok önemli bir pazar olduğunun altını çizdi. 2011'de temelleri atılan Blippar, 1 yıl önce başlayan incelemelerinin ardından ciddi bir pazarla karşı karşıya olduğunu farkedip resmi bir adım atmış. Bugün dünya çapında 50 milyondan fazla kullanıcıya sahip olan Blippar, Mitra'nın verdiği bilgiye göre Türkiye'de 1 yıl içinde 2 milyon kullanıcıya, en az 50'den fazla lider markaya ve 30 lider medya kuruluşuna ulaşmak istiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.