Webrazzi Summit 2013'te yaklaşık 800 kişi 2700 kez Blippledi!

Webrazzi Summit 2013'te yaklaşık 800 kişi 2700 kez Blippledi!

webrazzi summit 2013 blipparBlippar'ın kurucusu Ambarish Mitra bu yıl Webrazzi Summit 13'te sadece artırılmış gerçeklik uygulamalarının hayatımıza nasıl değer katacağını anlatmakla kalmadı. Webrazzi Summit 2013 yaka kartlarıyla da katılımcılarına da bu deneyimi birebir yaşama şansı sundu.

Konferansa katılanların dikkatini çekmiştir; yaka kartlarını veya Webrazzi Pro logosunu Blippar uygulamasıyla Blippleyen* kişiler Webrazzi Summit 2013 programına akıllı cihazlarıyla erişebiliyor ve Webrazzi Summit 2013 çerçeveli arkaplanla bir hatıra fotoğrafı çekebiliyordu. Ambarish Mitra, bu eğlenceli deneyimin istatistiklerini bizimle paylaştı ve gördük ki artırılmış gerçekliğe ciddi bir ilgi var.

1 kez Blippleyen 2 kez daha Blipplemiş

Webrazzi Summit 2013'te 1500 civarında kişiyi ağırladık. Katılım oranını ve Blippar uygulamasını desteklemeyen telefon sahiplerinin olduğunu düşünürsek tekil olarak 793 Blippleyen kişi sayısı gibi oldukça yüksek rakam (ve rakamlar sürekli artıyor).

Toplam Blippleme sayısı ise yaklaşık 2688. Yani kişi başına ortalama 3.4 kez Blippleme yapılmış. Blipplemelerin yüzde 20'si de Webrazzi PRO logosu okutularak yapılmış.

blippar webrazzi summit 2013 (1)

Blippleme konumlarına baktığımızda Webrazzi Summit'in dünyanın dört bir yanından katılımcı/konuşmacı ağırladığımızı da görebiliyoruz. Büyük ihtimalle şirket telefonlarında VPN kullanıldığı için bu kadar çok sayıda farklı ülkeler çıkabiliyor. Ayrıca farklı ülkelerden Webrazzi Summit yaka kartını veya Webrazzi PRO logosunu Blippleyenler olmuş ama buradaki listenin dışındaki ülkelerden de katılımcılarımız olduğını pekala biliyoruz.

blippar-webrazzi-summit-2013

Ülkelere göre paylaşacak olursak, en çok Blippleme sayısı elbette 2236 ile Türkiye'de. İkinci sırada 108 Blippleme ile Polonya, 3. sırada 103 Blippleme ile ABD, ve 4. sırada ise 101 Blippleme ile İspanya var.

blippar-webrazzi-summit-2013-3

Eğer Webrazzi Summit 2013 yaka kartınız yanınızdaysa ve şimdiye kadar dikkatinizi çekmediyse Blippar uygulamasını indirip bu deneyimi siz de yaşayabilirsiniz. Webrazzi logosunu da Blippar uygulamasına okutabilirsiniz. ;)

*Blipplemek/Blipping: Blippar uygulamasını etkileşimli nesnenin üzerine tutmak

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.