Blippar fiziksel dünya ile dijital dünya arasında bir köprü oluşturmaya çalışıyor

Blippar fiziksel dünya ile dijital dünya arasında bir köprü oluşturmaya çalışıyor

blippar-logoWebrazzi Summit 13'ün konuşmacılarından biri de Blippar'ın kurucusu Ambarish Mitra'ydı. Blippar ile sanal gerçeklik üzerinde çalışmalar yapan Mitra bu konuyla ilgili detaylı bilgiler aktardı.

Konuşmasında ilk olarak teknolojik devrimden bahseden Mitra günümüzde insanların düşünme ile eyleme geçme arasındaki sürelerinin çok kısaldığını, bununla birlikte bilgiye ulaşmanın çok kolaylaştığını ve bu sayede toplumların bilgi seviyeleri ile beklentilerinin çıtasının yukarıya çıktığını aktardı.

Blippar ile arttırılmış gerçeklik üzerinde çalışmalar yürüten Mitra, artırılmış gerçekliğin tanımını ise; "kullanmış olduğumuz nesnelerle beraber gerçek zaman dahilinde bir dijital bilgiye ulaşabilmek" olarak yaptı. Mitra, 'Blipping' adını verdikleri bir teknoloji geliştiren şirket bu teknoloji sayesinde fiziksel dünya ile dijital dünya arasında bir köprü oluşturmaya ve bununla birlikte arttırılmış gerçekliği sağlamaya çalıştıklarından bahsetti.

blippar

'Blipping' teknolojisine bir örnek vermek gerekirse; diyelim ki elinizde bir oje markasının kataloğu var. Katalogun üzerindeki logoyu "Blipping" ile uygulamanın dijital olarak tanımasını sağlayabilir ardından da elinizi kameranın önüne getirerek, katalogdaki ojenin renklerini anlık olarak tırnaklarınız üzerinde deneyebiliyorsunuz.

Diğer bir örnek ise bir içecek kutusunu üzerindeki logoyu "blip" ettiğinizde Blippar o anda ilgili videoyu oynatmaya başlayabiliyor ve sizi sanal bir gerçekliğin içine çekiyor.

Mitra son olarak artırılmış gerçeklik ile yapılabileceklerin sadece hayal gücü ile sınırlı olduğunu ve fiziksek olarak etrafımızda yer alan her şey üzerinde uygulanabileceğini anlattı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.