Perakandedeki en büyük değişim: E-ticaret

Perakandedeki en büyük değişim: E-ticaret

Bu sene Webrazzi Summit 2013'te e-ticaret çok ön planda olmayan konulardan biriydi. Unilever'den Keith Higgins bu noktada dikkat çeken bir sunumla perakendedeki en büyük değişim olarak e-ticaretten bahsetti.

E-ticaret Müşteri Geliştirme Kıdemli Başkanı Keith Higgins, e-ticaretin hayatımıza girmesini perakende için yeni bir mücadele alanı olarak değerlendiriyor. Geleneksel satış kanallarıyla internetten satış yapan kanallar karşılaştırıldığında çevrimiçi ortamda marka tabanında daha sadık bir kitlenin varlığına dikkat çekiyor.

İnternette çalışmak kullanıcıları daha iyi anlamak ve ölçümlemeyi gerektiriyor. Unilever, bunu göz/sıcaklık haritası takibine kadar ilerletmiş. Unilever Türkiye'nin de dahil olduğu 12 pazarda faaliyet gösteriyor ve bu anlamda satışlarını detaylı olarak takip edip tecrübelerini paylaşıyor.

Unilever e-ticareti büyüme stratejilerinde iki temel noktadan biri olarak görüyor. Yani geleceğin bu alanda büyümesini aktif olarak takip ediyor ve uyum sağlamaya çalışıyor. Bu alandaki diğer markalara da gereken mesajı vermiş oluyor.

Higgins, yüzde 20-30 oranında akıllı telefonlar ve tabletlerden sipariş gelen pazarlar olduğunu dile getirirken daha fazla insana ulaşmak, daha derine inmek ve daha az maliyetle bu değişime hazır olmak gerekliliğini savunuyor.

Şahsen ben de ülkemizde platform olarak büyüyecek e-ticaret odaklı teknoloji girişimlerin artmasını merakla bekliyorum. Bu yöndeki girişimlerin de yatırım aldıklarını pekala görüyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.