League of Legends'in yapımcısı Riot Games'in tamamı artık Tencent'in

League of Legends'in yapımcısı Riot Games'in tamamı artık Tencent'in

Dünyanın en çok oynanan strateji oyunlarından biri olan ve Türkiye’de üç milyondan fazla kayıtlı oyuncusu bulunan League of Legends'ın yapımcısı Riot Games artık tamamen Tencent'in. Riot Games tarafından yapılan minimal bir duyuruyla kesinleşen devir işlemiyle birlikte, Riot'ın halihazırda çoğunluk hissesine sahip olan Tencent, kalan hisselerin tamamını da alarak Riot Games'in tek sahibi oldu. 

Çin'in üç büyük internet devinden biri olan Tencent, 2011 yılında Kaliforniya merkezli Riot Games'in çoğunluk hissesini satın almıştı. Aynı yıl bir fenomen haline gelen League of Legends'i piyasaya sunan Riot Games'in geçtiğimiz yıl bu oyundan bir milyar dolardan fazla gelir elde ettiği tahmin ediliyor. Oyun dünya çapında 130 milyona yakın izleyiciye ulaşıyor.

Riot Games, 2016 yılında League of Legends oyunuyla ilgili önemli güncellemeler yapacağını duyurmuştu. Tencent'in devir işleminden önce Riot Games'in yüzde 85'i için 350 milyon dolar ödediği basında yer alan haberler arasındaydı. Bu konuda resmi bir açıklama yapılmadı ancak Riot Games'in kalan hisselerinin geçen sürede daha yüksek bir değerlemeye ulaşmış olması kuvvetle muhtemel. Tencent'in 2014 yılında oyunlardan 7,2 milyar dolar gelir sağladığı tahmin ediliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.