Halka açık en büyük 25 oyun şirketi 2014'te 54 milyar dolar gelir elde etti

Halka açık en büyük 25 oyun şirketi 2014'te 54 milyar dolar gelir elde etti

Dünya genelinde oyunlardan elde edilen toplam gelir 2013 yılına göre 2014 yılında yüzde 10,4 arttı. Bu alanda faaliyet gösteren halka açık en büyük 25 şirket, oyunlardan toplam 54,1 milyar dolar gelir elde etti. Bu rakam, toplam hacmi 83,6 milyar dolar olduğu tahmin edilen oyun endüstrisinin gelirinin yüzde 65'ine denk geliyor.

Araştırma şirketi Newzoo'nun yayınladığı rapora göre oyunlardan en fazla gelir elde eden halka açık şirketlerin başında 2014 yılında elde ettiği 7,2 milyar dolar gelirle Tencent geliyor. Dünyanın en büyük mobil uygulamalarından bir tanesine sahip olan şirket aynı zamanda dünyada milyonlarca oyuncusu bulunan League of Legends'ın yapımcısı olan Riot Games'in çoğunluk hissesinin de sahibi.

Halka açık şirketler arasında en fazla geliri elde etmesinin yanında Tencent, yıl bazında yüzde 37'lik gelir artışıyla en fazla artış gerçekleştiren ikinci şirket. Gelir rakamlarında Tencent'i 6 milyar dolar gelirle Sony, onu da 5 milyar dolar geliriyle Microsoft izliyor.

oyun

Apple 2014 yılında 3,2 milyar dolar gelir elde ederken, Google 2,6 milyar dolar elde etmiş. Ancak gelir artış oranlarına baktığımızda Google sahip olduğu %89'luk artışla, %35 artışa sahip olan Apple'ı geride bırakmış. Mobil platformlarda fırtına gibi esen King 2,3 milyar dolar gelir elde ederek Nintendo, Ubisoft gibi köklü şirketleri geride bırakmış.

Ana görsel: Dikiiy/Shutterstock

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.