AMD CEO'su Lisa Su: Windows 10, Temmuz sonunda yayınlanacak

AMD CEO'su Lisa Su: Windows 10, Temmuz sonunda yayınlanacak

İlk resmi duyurusu Eylül 2014'te yapılan Microsoft Windows 10 işletim sisteminin piyasaya çıkış tarihiyle ilgili en net bilgi AMD CEO'su Lisa Su'dan geldi. Geçtiğimiz gün içerisinde AMD ürünleriyle ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Su, Windows 10'un Temmuz sonunda yayınlanacağını ve kendilerinin de buna hazırlık yaptığını aktardı.

Microsoft'un öncesinde en fazla konuşulan işletim sistemi haline gelen ve beklentileri oldukça yükselten yeni işletim sistemi, yapılan bu açıklamayla birlikte çıkış tarihi üzerine yeni spekülasyonları beraberinde getirdi. Microsoft bugüne kadar ısrarla işletim sisteminin bu yaz çıkacağını söylüyor ancak kesin bir tarih vermiyordu. Lisa Su'nun bu açıklamasına ilişkin Microsoft'tan da şu dakikaya kadar bir doğrulama veya yalanlama gelmiş değil.

Konsol, akıllı telefon ve masaüstü sistemlerde kullanılabilecek işletim sistemi bu alanda büyük yenilikler getirmeyi hedefliyor. Mart ayının sonunda yeni SDK ve geliştirici platformu yazılım geliştiricilere açılmıştı. Yine Windows 10 ile birlikte şirket Spartan kod isimli yeni tarayıcını Mart ayı sonunda ön kullanıma sunmuştu. Bunların yanında Windows 10'un daha birçok önemli yeniliği beraberinde getirmesi bekleniyor.

Lisa Su'nun açıklamasını yorumlayan uzmanlar, donanım üreticilerinin işletim sistemlerine her zaman son kullanıcılardan erken eriştikleri çünkü donanımlarıyla bütünleşik olarak gelecek sistem için hazırlık ve testler yaptıklarını aktarıyorlar. Bununla birlikte AMD CEO'sunun Temmuz sonu dediği tarihin donanım üreticileri için özel olarak yayınlanacak tarih olabileceği de belirtiliyor. Microsoft'un iş ortakları arasında yer alan AMD, Windows 10'a özel çalışmalar yapacağı biliniyor. Microsoft'tan gelecek açıklamayla konu netlik kazanacak ve biz de sizlere aktaracağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.