Vivi üzerinden Türkiye'de yapılan araç kiralama süresi 2015'te 30 bin günü geçti

Vivi üzerinden Türkiye'de yapılan araç kiralama süresi 2015'te 30 bin günü geçti

Online araç kiralama 2015'te de hareketliliğini sürdürdü. Ocak ayı sonunda bu kalabalık alana, daha iyi fiyat ve servis vaadiyle giriş yapan Vivi, yılı 4 binden fazla rezervasyon ile kapattığını söylüyor. Vivi'nin bizimle paylaştıklarına göre servis üzerinden yapılan kiralama işlemlerinin toplam süresi 30 bin günü geçmiş.

Vivi, farklı araç kiralama firmalarını bir araya getirmesiyle daha rekabetçi fiyatlar sunma iddiasında. Bununla birlikte araç kiralarken karşınıza çıkabilecek ek fiyat ve prosürler yerine standart kiralama koşulları önererek piyasaki rakiplerinden farklılaşıyor. Satış noktası olarak birçoğu havalimanlarında konumlanan araç kiralam firmalarından farklı olarak adrese teslim seçeneği de sunuyor. Vivi'nin kendi verilerine göre 2015 yılındaki araç teslimatlarının yüzde 50’si havalimanında, yüzde 30’u adres teslim şeklinde ve yüzde 20’si kiralama ofisinde gerçekleşmiş.

vivi-homepage

Vivi markası, 2012 yılında I'm Jack uygulamasıyla App Store'a hızlı bir giriş yapan UGR Teknoloji imzasını taşıyor. Uğur Çoban'ın kurucusu olduğu şirketin son projesi Vivi'nin geliştirilme süreci 1,5 yıldan uzun sürmüş.

Vivi, anlaşmalı olduğu araç kiralama firmalarının fiyatları, çalışma şartları, araç teslimat noktaları, teslimat saatleri, araçlarının kiralama için uygun olup olmadığını gerçek zamanlı olarak takip ederek, kullanıcılarına yapılan aramalarda en iyi sonuçları gösterme iddiasında. Sonuçlar arasında seçtiğiniz araç için ön ödeme yapıp, aracı rezerve ediyorsunuz.  Rezervasyon formunuzda aracı teslim alacağınız müşteri temsilcisinin iletişim bilgilerini görüyorsunuz.

Farklı büyüklükte araç kiralama firmalarıyla çalıştığı için daha rekabetçi fiyatlar sunduğunu söyleyen Vivi, tedarikçileriyle yaptığı anlşamalar sayesinde, kullanıcının hangi firmadan aracı kiraladığından bağımsız olarak standart bir kiralama koşulu oluşturmuş. Vivi, araç kiralama işlemi yapan her kullanıcısından, süreç sonunda tedarikçi şirketi oylamasını istiyor. Yüksek puan alan tedarikçiler bu sayede aramalarda daha üst sıralarda görünüyor.

API servisleri ile tedarikçi firmaların verilerini toplayan piyasadaki muadillerinden farklı olarak Vivi, kurumsal sayfasından kontrolü tedarikçi firmalara bırakıyor. Firmalar stok, tarih, rezervasyon, araç, yetkili fiyat ve kampanyalarla ilgili bilgileri kendilerine ayrılan panelden düzenleyebiliyor.

Bugün yalnızca web'den hizmet veren Vivi'nin 2016 yılı için önceliği mobilde yer almak. Vivi yıl sonuna kadar Avrupa'ya da açılmayı planlıyor ancak girişimin bundan önce Türkiye pazarında kalıcı bir yer edinmesi gerekebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.