Apple TV'deki uygulama sayısı şimdiden 2600'ü geçti

Apple TV'deki uygulama sayısı şimdiden 2600'ü geçti

Yenilenen Apple TV, Apple'ın geliştirdiği yeni işletim sistemi tvOS sayesinde bambaşka bir ekosistem varlığının ortaya çıkmasına vesile oldu.

Apple'ın tvOS platformunu geliştiricilere açmasıyla birlikte ekosisteme de ilgi beklendiği gibi yoğun oldu. Kasım ayında piyasaya çıkan yeni Apple TV için şu anda geliştirilen ve hali hazırda Apple TV'nize indirebileceğiniz 2 bin 624 adet uygulama bulunuyor.

AppFigures verilerine göre, Apple TV AppStore'a her hafta ortalama 447 yeni uygulama yükleniyor. Kısacası Apple TV uygulamalarına ilgi bu şekilde sürerse, 2016 ilk çeyrekte tvOS'de çalışan uygulama sayısı 10 bini aşacak. Hemen aşağıdaki tablo ise, Apple TV'deki uygulama sayısının yükselişini grafiksel olarak ortaya koyuyor.

Apple-TV-Growth

Uygulamaların yüzde 38'i oyun

Daha önce sizler için incelediğimiz Apple TV, yeni nesil kumandasıyla en çok oyuncuların ve oyun yapımcılarının ilgisini çekmişti. Tamamen bir eğlence sistemine dönmeyi başaran yeni Apple TV'deki uygulamaların yüzde 38'inin oyun olması da not düşülmesi gereken bir veri.

Uygulamaların yarıdan fazlası ücretsiz

Apple TV'deki uygulamaların yüzde 61'i ücretsiz olarak indirilebiliyor. Ücretli uygulamaların yüzde 85'i ise 0.99 dolar ile 2.99 dolar arasında uygun fiyatlarla müşteriyle buluşuyor. Apple TV'nin AppStore'unda başı çeken kategoriler eğlence, eğitim ve oyun. Oyun geliştiriciliği, eğlence platformu ve içerik sağlayan bir uygulamaya (Netflix, HBO gibi) nazaran daha kolay olduğundan şimdilik eğlence odaklı uygulamalar kısıtlı, fakat Apple TV kullanıcılarının favorisi şimdilik içerik sağlayan bu eğlence kategorisindeki uygulamalardan oluşuyor. En iyi 50 uygulamanın 28 tanesi eğlence kategorisinden. İlk 50 listesine giren oyun sayısı ise sadece 8 adetle sınırlı kalmış durumda.

AppFigures adlı web sitenin paylaştığı verilerin ardından, Apple'ın üst düzey yöneticilerinden Eddy Cue da verdiği bir başka röportajda Apple TV'deki uygulama sayısının 2000'i geçtiğini doğruladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.