Google'ın kardeş şirketi Verily yaşamsal teknolojilere odaklanacak

Google'ın kardeş şirketi Verily yaşamsal teknolojilere odaklanacak

Google'ın çatı şirketi Alphabet, 'Life Sciences' adıyla anılan ekibini Verily adlı yeni bir şirket altında topladı. Verily, Alphabet'in sağlık konulu ilgili ileri teknolojilerini geliştirdiği birim olarak konumlandırılıyor.

Yeniden isimlendirmenin yanında yeni bir web sitesiyle karşımıza çıkan Verily, Google'ın yaşamsal araştırmalarının merkezi olacak. Hastalıkların tesbiti, kontrol altına alınması ve önlenmesi Verily mühendislerinin kafa yorduğu konulardan biri olacak.

Verily'nin temel meselesi 'Teknolojiyi insan sağlığının gerçek fotoğrafını çekmek için nasıl kullanabiliriz?' sorusuna cevap aramak olacak. Daha önce Novartis ile diyabet ölçen akıllı kontak lensler üzerine çalışan Google X ekibi bundan sonra Verily altında çalışacak. Aynı ekip insan sağlığını etkileyen her türlü göstergeyi yeni nesil teknolojilerle takip ve analiz etmeye çalışacak.

Teknolojinin sunduğu imkanları tıbbi tecrübeler ışığında kullanacak olan Verily, davranışsal bilimciler ve felsefecilerin de dahil olduğu disiplinlerarası bir şirket olacak. DNA'nın veri depolama potansiyeli ve bu alanda Microsoft'un da dahil olduğu çalışmalar düşünüldüğünde Google'ın bu alanda yeni bir şirket kullanılması pekala mantıklı bir adım.

Google, test aşamasında olan Google Health'i kapatacağını 2011 yılında açıklamıştı ama o günden bu yana çok değişti ve Google son dönemde akıllı bilekliğiyle sağlıklı kişilere değil, hastalara odaklanacağını göstermişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.