BuldumBuldum.com, 60 milyon TL değerlemeyle Yemeksepeti kurucularından yatırım aldı

BuldumBuldum.com, 60 milyon TL değerlemeyle Yemeksepeti kurucularından yatırım aldı

2008 yılında internetten farklı hediyelik ürünler satmak amacıyla kurulan Buldumbuldum.com yeni yatırım turuyla 60 milyon TL değerlemeye ulaştığını açıkladı.

Biraz önce Buldumbuldum.com kurucusu Güçlü Gökozan'dan aldığımız bilgiye göre yeni yatırım Yemeksepeti.com kurucu ortakları Nevzat Aydın ve Melih Ödemiş ile Birol Yücel ve Bedii Can Yücaoğlu tarafından yapılmış. Yatırım tutarı hakkında bir açıklama yapılmıyor ancak girişimin 60 milyon TL'den değerlendiği bilgisi paylaşılıyor.

En hızlı büyüyen şirketlerden

2013 ve 2014 yıllarında Aslanoba Capital’den iki kez yatırım alan BuldumBuldum.com her yıl 2-3 kat büyümeyi sürdüren sayılı e-ticaret girişimlerinden biri. Son yıllarda hizmet alanlarını çeşitlendirerek büyüme hızını kesmek istemeyen şirket, son olarak Türkiye'nin en hızlı büyüyen 100 şirketi arasına girmişti.

GucluGokozan_BuldumBuldum.com_Kurucusu_4
Güçlü Gökozan - Buldumbuldum.com

Bu yatırımla birlikte pazar yeri ve kişiselleştirilebilir özel tasarımlar alanında daha da büyümek isteyen Buldumbuldum.com, son 2 yıl içinde 2 milyon TL yatırımla 40 tam fazla baskı makinesi ile 1000 metrekarelik üretim alanına ulaşmış. Şu anda 3000 metrekarelik bir operasyon merkezi ile müşterilerine hizmet veren Buldumbuldum.com ofisini Webrazzi TV olarak ziyaret etmiştik.

Pazar yeri tarafında 6 bin mağaza ile 600 binin üzerinde ürüne ulaşan BuldumBuldum.com’un 2015 sonu hedefi 1 milyon ürün, 2018 yılına kadar ise 100 bin mağaza ve 1 milyar ürüne ulaşmak. Aldığımız bilgilere göre Buldumbuldum.com'un aylık trafiği 3-5 milyon arasında, 1 milyonun üzerinde üyeye sahip ve günlük binlerce sipariş alıyor.

2008 yılında Güçlü Gökozan tarafından bir yurt odasında kurulan Buldumbuldum.com'un önümüzdeki dönemde Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Doğu Avrupa pazarlarına açılmayı hedeflediğini de eklemeden geçmeyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.